Омладина РСС донацијом Библиотеци обиљежила Свјетски дан књиге и ауторских права :: Semberija INFO ::

 

Омладина РСС донацијом Библиотеци обиљежила Свјетски дан књиге и ауторских права


Републичка омладина Српске /РОС/ донирала је 50 књига Народној библиотеци „Филип Вишњић“ поводом обиљежавања 23. априла – Свјетског дана књиге и ауторских права, а предсједница РОС Ана Бајић изјавила је да је ријеч о традиционалној акцији коју омладинци РСС спроводе сваке године.


 
- Међународни дан књиге и ауторских права је важан јер промовише и истиче важност читања и образовања, потичући културну разноликост и дијелог међу људима различитих култура и језика. Драго нам је што смо били у могућности да градској библиотеци поклонимо педесет књига, међу којима су и тренутно најпопуларнији свјетски наслови – рекла је Бајићева.


 
Свјетски дан књиге и ауторских права обиљежава се сваке године 23. априла као симболичан датум у свјетској књижевности јер су на тај дан 1616. године преминули Мигел де Сервантес и Вилијам Шекспир.


 
Републичка омладина Српске традиционално обиљежава овај датум сваке године од оснивања Републичке странке Српске /РСС/, а до сада су књиге поклањали школским библиотекама, као и одјељењима на којима се лијече малишани у Болници „Свети Врачеви“ у Бијељини.