Побједник друге етапе Дилан Хопкинс :: Semberija INFO ::

 

Побједник друге етапе Дилан Хопкинс


Бициклиста Дилан Копкинс, Аустралијанац, који наступа за клуб из Љубљане, побједник је друге етапе Међународне бициклистичке трке “ Београд - Бањалука” која је вожена до Бијељине, у дужини од 140 километара. У бициклистичкој трци учествује око 175 такмичара из четрдесет земаља. Са ове бициклистичке трке својим резултатима издвојиће се и учесници за Олимпијске игре у Паризу.


 
Улицама Бијељине вожена су три круга и побједник ове етапе Дилан Хопкинс издвојио се са још двојицом бициклиста за нешто више од једног минута и први је стигао до циља. За другу позицију изборио се Данијел Албрехт, док је на позицији број три завршио такмичар Данијел Кошела.
 
У име Бијељине, као града домаћина осамнаесте Међународне бициклистичке трке “Београд - Бањалука”, такмичарима се обратио градоначелник Бијељине Љубиша Петровић, истакавши да ова традиционална бициклистичка трка, која већ шеснаесту годину пролази кроз Бијељину, на најбољи начин повезује Србију и Републику Српску.


 
“Трудићемо се да будемо добар домаћин и да Бијељину покажемо у најљепшем свјетлу. Ова бициклистичка трка носи сјајну репутацију. Желим да  честитам свим такмичарима, заједно са њиховим тимовима, на сјајној трци, да честитам побједницима и да свим такмичарима пожелим даљи успјешан и безбједан наставак трке, наравно, уз жељу да се и догодине видимо поново у Бијељини”.


 
Већ сутра вози се етапа од Зворника, преко Братунца и Шековића до Власенице, у дужини од 145 километара. У суботу се вози етапа од Вишеграда, преко Рудог, Рогатице, Сокоца и Пала до Јахорине, надморска висина око 3.500 метара, а етапа је дугачка 190 километара. На крају ће се возити етапа од Добоја, преко Лакташа до Бањалуке, дугачка 135 километара.
 
Семберија инфо