ОБИЉЕЖЕНЕ 23 ГОДИНЕ ОД УБИСТВА ЉУБИШЕ САВИЋА МАУЗЕРА :: Semberija INFO ::

 

ОБИЉЕЖЕНЕ 23 ГОДИНЕ ОД УБИСТВА ЉУБИШЕ САВИЋА МАУЗЕРА


У Бијељини је обиљежен дан када је прије 23 убијен оснивач и ратни командант Гарде Пантери Љубиша Савић Маузер на чији споменик вијенце су положили чланови Удружења ветерана "Гарде Пантери", породица и грађани.
 
“Дан обиљежавањаовог датума за нашу породицу није ништа другачији од сваког другог дана са којим ми живимо, јер тај бол је ненадокнадив и трајан, а човјек се само навикне да живи с њим. Ово најбоље разумију породице чији су ближњи дали живот за РС. Љубиша се до посљедњег дана борио за здраву Бијељину, за здраву Семберију за здраву Српску", рекао је Бојан Савић, син покојног Маузера.
 
Према његовим ријечима, срећан је само онај који се бори, а несрећан који се не бори и не зна за што да се бори.
 
"Он је знао за шта се бори и ми као породица смо поносни јер његово име служи као морални компас нових српских патриота који стасавају и који би, евентуално, наставили да иду путем који је он ишао", истакао је Бојан Савић.


 
Предсједник Удружења ветерана "Гарда Пантери" Петар Цвијетиновић рекао је да на мјесту на којем је Маузеру подигнут споменик, прије 23 године он мучки убијен.
 
"Ово је тужан дан за Гарду, за Семберију, за породицу Савић и за све нас окупљене данас овдје .Како вријеме пролази, све више трпимо одређену неправду када је ријеч о лику и дјелу Љубише Савића Маузера. Посебна неправда која нам се десила је скандалозна одлука Суда БиХ о пуштању на слободу особе која је убила Љубишу Савића Маузера, односно наградила га са шест и по година скраћења казне. То нам је болна рана, али ми као удружење настојимо и увијек ћемо се трудити да учинимо све како се лик и дјело Маузерово не би заборавило, да остане трајном у сјећању", рекао је Цвијетиновић.
 
Он је додао да је Љубиша Савић Маузер историјска личност за Бијељину, Семберију и за Републику Српску.
 
Чланови Удружења ветерана Гарда Пантери затражили су данас да се "коначно објави ко је наредбодавац убиства те да Бијељина треба коначно да добије улицу овог српског великана".

(Семберија инфо)