ОЗЕЛЕНИМО БИЈЕЉИНУ ЗАЈЕДНО! :: Semberija INFO ::

 

ОЗЕЛЕНИМО БИЈЕЉИНУ ЗАЈЕДНО!


У складу са стратешким опредјељењем да до 2030. године Бијељина постане ГРАД БУДУЋНОСТИ, Градска управа Града Бијељина је у току 2021. године започела дугогорочну кампању под слоганом „green BijeljINa“ која има за циљ озелењавање града и урбаних подручја како би се створили предуслови за одрживи еколошки развој.
 
У склопу поменуте кампање Градска управа – Одсјек за локални економски развој и европске интеграције је у октобру 2022. године донирала ОШ „Кнез Иво од Семберије“ Бијељина 12 клупа и 6 канти а у 2021. године је ова школа у склопу исте кампање добила 44 саднице и 3 паркинг постоља за бицикле (15 паркинг мјеста) чиме су ученици, наставно особље и родитељи добили уљепшан простор испред Школе. Садњу су вршили ученици са својим наставницима/учитељима а свако дрво је добило своје одјељење – „власника“, које ће бити задужено за његу те саднице до краја свог школовања под слоганом „Растимо заједно“. На овај начин дјеца уче како да дају свој директни допринос у заштити животне средине и креирању еколошки здравијег друштва.


 
У новембру је планирана садња у средњим школама, коју ће да врше ученици еколошких секција чиме ће постати активни учесници у озелењавању града у ком живе.
 
Све ове активности представљају само дио вишегодишње кампање „green BijeljINa“ коју у име Градске управе иницира, креира и реализује Одсјек за локални економски развој и европске у сарадњи са релевантним одјељењима, екстерним партнерима и грађанима.


 
У наредном периоду Одсјек за ЛЕР и ЕИ ће промовисати све, до сада, урађене активности у склопу горе поменуте кампање а овим путем позивамо све јавне установе, невладине организације као и приватни сектор да узму учешће у кампањи „green BijeljINa“ и да учествују у стварању једног љепшег и здравијег окружења за све грађане. Сви они, који на било који начин реализују активности у склопу кампање „green BijeljINa“ могу да нам прослиједе фотографије на e-mail: [email protected]. Све пристигле фотографијеће бити подијељене на друштвене мреже Одсјека за ЛЕР и ЕИ.