ГРАДСКА ТОПЛАНА: РЕКОНСТРУИСАНА ТОПЛОВОДНА МРЕЖА И ОБЕЗБИЈЕЂЕН УГАЉ :: Semberija INFO ::

 

ГРАДСКА ТОПЛАНА: РЕКОНСТРУИСАНА ТОПЛОВОДНА МРЕЖА И ОБЕЗБИЈЕЂЕН УГАЉ


Реконструкција мреже на примарним топловодима, у завршној је фази, а према ријечима директора ЈП „Градска топлана“ Рада Хаџи Стевића, машински дио је завршен, само је остало да се заврше грађевински радови, што се очекује током дана.

Грејна сезона званично почиње 15. октобра, а како је за „Семберија Инфо“ потврдио Хаџи Стевић, у овом предузећу ће бити у приправности већ од 1. октобра, како би у случају ниских температура покренули котлове.

- Благовремено смо покренули и процедуру јавне набавке како бисмо за ову грејну сезону обезбиједили енергент и угаљ се увелико лагерује. Цијена гријања остаје непромијењена и износиће 2,75 КМ по метру квадратном за физичка и 5,88 КМ за правна лица са ПДВ-ом. Такође смо на сједници Надзорног одбора предузећа донијели одлуку да се накнада за прикључак на топловодну мрежу, која је износила 50 КМ плус ПДВ не плаћа. Подијелили смо позив грађанима и правним лицима обавјештење у ком смо навели да могу искористити бесплатно прикључивање на топловодну мрежу, а све додатне информације могу добити и путем телефона 055-211-641 или лично у Улици Милоша Црњанског бб сваким радним даном од 8 до 15 часова, а суботом од 8 до 12 часова“, рекао је Хаџи Стевић.


Семберија инфо - О. Стјепановић