БИЈЕЉИНСКИ МАЛИШАНИ НА ГРАДСКОМ ТРГУ :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНСКИ МАЛИШАНИ НА ГРАДСКОМ ТРГУ


Европска седмица мобилности се одржава сваке године од 16. до 22. септембра гдје ова иницијатива има за циљ подстицање великих и младих градова да додатно промовишу активне начине кретања и алтернативна превозна средства.

Град Бијељина је и ове године учесник обиљежавања Европске седмице мобилности 2021. Током јучерашњег дана Улица Вука Караџића је била затворена за саобраћај моторних возила у периоду од 18 до 23 часа и претворена у пјешачку зону – тако ће бити током свих дана Европске седмице мобилности у Бијељини. Отварање нове, макар и привремене пјешачке зоне у граду искористили су малишани из Предшколске установе „Петар Пан“ који су у предвечерје дана у склопу манифестације „Фитнесс фор кидс“  тренирали на отвореном са Миљаном Шарићем, познатим фитнес и кондиционим тренером.


Данас, током другог дана Европске седмице мобилности у Бијељини планиране су „Игре без граница“ које ће, под слоганом „Могу и ја“ у Градском парку окупити дјецу са потешкоћама у развоју. Игре почињу у 11 часова.

У периоду између 12 и 13 часова обавиће се мониторинг протока саобраћаја у центру града Бијељина док ће се центар града претворити у пјешачку оазу поново у 18 часова.

Током свих седам дана трајања манифестације представници Одсјека за локални економски развој и европске интеграције Градске управе Града Бијељина свакодневно ће вршити анкетирање грађана у вези њихових ставова о градској мобилности.

-Анкетирањем ћемо добити одговоре на питања како наши грађани доживљавају тренутно стање саобраћаја у граду и које мјере виде као пут за поправљање таквог стања, што ће наш одсјек имати на уму приликом израде и реализације будућих планова“,рекла је Анкица Тодоровић, шеф Одсјека за локални економски развој и европске интеграције Градске управе Града Бијељина.

Semberija info