ШКОЛА У ГЛАВИЧИЦАМА УСКОРО ДОБИЈА НОВИ КРОВ :: Semberija INFO ::

 

ШКОЛА У ГЛАВИЧИЦАМА УСКОРО ДОБИЈА НОВИ КРОВ



Љубиша Петровић, градоначелник Града Бијељина посјетио је данас радилиште на згради Основне школе „Ћирило и Методије“ у Главичицама гдје су у току радови на постављању новог крова. Град Бијељина је прошле године у овај школски објакат уложио нешто преко 65 хиљада конвертибилних марака (замјењена унутрашња и вањска столарија те опремљен један број учионица) док је вриједност тренутних радова 133 хиљаде конвертибилних марака.



-Ово је само један од школских објеката који показује опредјељење ове Градске управе да улаже у будућност. Поред радова које смо финансирали прошле године и радова који се тренутно изводе, Градска управа Града Бијељина ће заједно са швајцарским Каритасом до краја ове године уложити још 200 хиљада конвертибилних марака (свака страна по стотину хиљада КМ) како би школа добила нову, термоизолациону фасаду и нови систем гријања путем топлотних пумпи. Када смо прије неколико дана били у обиласку радова на згради ОШ „Јован Дучић“ у Бијељини ја сам позвао а ево користим прилику да и овдје у Главичицама поново позовем министрицу просвјете и културе Републике Српске да нам каже у коју школу на подручју града Бијељина ће министарство уложити финансијска средства у овој години. Обнова и реконструкција школских објаката није у директној надлежности локалних власти, међутим због дугогодишње небриге надлежног републичког министарства ми смо се, зарад наше дјеце и наше будућности, ухватили у коштац са овим проблемом и током претходне непуне четири године у осавремењивање школских објеката инвестирали око четири милиона конвертибилних марака из буџета Града Бијељина. Ми имамо друштвену одговорност према нашим ученицима и даћемо свој максимум да им обезбиједимо што боље услове за учење и напредак“, рекао је градоначелник Љубиша Петровић подсјетивши на недавни успјех средњошколаца из БиХ на 65. Међународној математичкој олимпијади (Велика Британија) и осмој Европској олимпијади из физике (Грузија). Међу надареним ученицима у бх. олимпијској селекцији из физике своје мјесто годинама има Миодраг Остојић, ученик Техничке школе „Михајло Пупин“ из Бијељине.



Градоначелник Петровић је након Главичица посјетио Подручну основну школу „Меша Селимовић“ у Глоговцу најавивши до краја календарске године радове на два школска објекта у Чардачинама и Модрану којима ће се на квалитетан и савремен начин ријешити питање гријања. За обнову школских објеката на подручју Бијељине у градском буџету је за ову годину предвиђено преко милион конвертибилних марака.


Семберија инфо - И. Гутић