ПУ БИЈЕЉИНА: ДВОДНЕВНА АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАРИВАЊА КРВИ :: Semberija INFO ::

 

ПУ БИЈЕЉИНА: ДВОДНЕВНА АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАРИВАЊА КРВИ


Припадници Полицијске управе Бијељина, 25. и 26. јула, добровољно дарују крв онима којима је то најпотребнија, показујући на тај  и хумани аспект полицијске професије. Начелник Службе за трансфузијску медицине, примаријус др Снежана Гегић, изражавајући захвлност припадницима полиције, истакла је да је ова недјеља у знаку синхронизоване акције полиције у 10 градова Републике Српске.

-Бијељинских 60 полицијских службеника ће 25. и 26. јула, на наше велико задовољство, даровати крв, а полиција и овим чином начин показује да је у служби грађана кад је најпотребније. Познато је да је у љетњем период повећана потрошња крви и крвних компонената, а смањено узимање, због годишњих одмора и високих температуре ваздуха. Захваљујући полицијским службеницима и њиховој акцији, повећаћемо наше залихе, како бисмо одговорили свим потребама клиничара за пацијенте широм Републике Српске”, рекла је прим. др Гегић и додала да бијељинска Служба за трансфузијску медицине има увијек довољно залиха крви, захваљајући добровољним даваоцима крви.Према ријечима прим. др Гегић, у Служби имају регистар ријетких крвних група, те се са даваоцим договарају да њихово давање крви не буде редовно, него да су на располагању како би дали крв кад је напотребније. У питању су Рх негативне крвне групе, а у најрјеђа крвна група је АБ негативна.



-Још једном изражавам захвалност пилицијским службеницима Полицијске управе Бијељина на одлично организованој акцији, а захвалност и свим другим добровољним даваоцима крви”, рекла је прим. др Гегић. Један од 60 полицијских службеника, Владислав Божић, 32. пут дарује ову драгоцјену течност.

-Акцију даровања крви сматрам хуманим чином, јер даривањем крви помажемо да се спаси људски живот. Надам се да ће примјер добровољног давалаштва крви слиједити и грађани који то сада нису чинили”, рекао је Божић. Портпарол ПУ Бијељина Александра Марић нагласила је да је ово традиционална активност Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

-Сваке године у љетним мјесецима, организујемо акцију добровољог даривања крви са циљем да се обезбиједе залихе крви. Полицијски службеници Полицијске управе Бијељина, током дводневне акције дариваће крв и на тај начин исказати хумани аспецт полициске професије. Поносни смо, јер поред дугогодишних полицијских службеника, радо се одазивају и крв дарују и младе колеге, полицијски службеници.

(Семберија инфо)