ДЕЛЕГАЦИЈА ОПШТИНЕ У ПОСЈЕТИ КОСОВУ И МЕТОХИЈИ :: Semberija INFO ::

 

ДЕЛЕГАЦИЈА ОПШТИНЕ У ПОСЈЕТИ КОСОВУ И МЕТОХИЈИ


Делегација општине Лопаре, коју чине делегат српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Желимир Нешковић и замјеник начелника општине Горан Тасовац, је посјетила Косовско поморавље и том приликом састала се са Драганом Петковићем, предсједником општине Партеш и његовим сарадницима.

Нешковић је рекао да је делегација Лопара заједно са предсједником Петковићем и сарадницима обишла три села општине Доњу Будригу, Партеш и Пасјане.

„Данас смо били у посјети Културно - умјетничком друштву из Партеша и договорили долазак и наступ дјеце из наведеног друштва, у задњој седмици јула ове године, на манифестацији Дани Дијаспоре која ће бити одржана у Лопарама“, рекао је Нешковић.

Он је навео да је делегација заједно са домаћинима обишла српске цркве у Пасјану и Гњилану и манастир Драганац, који се налази у општини Ново Брдо, која је дио Косовскопоморавског округа на Косову и Метохији, те да су били на локалитету Главичица у близини Доње Будриге гдје се налазе конзервирани темељи цркве Христа Спаситеља, која потиче из 14. вијека и подигнута је на остацима тврђаве која датира из 4. вијека.

„У Косовскопоморавски округ смо дошли на позив Маје Пешић која је родом из општине Партеш и дугогодишњи је пријатељ општине Лопаре. Пешићева живи и ради у Цириху у Швајцарској, учествовала је у хуманитарним акцијама, организације Срби за Србе, за помоћ нашем народу широм Балкана, прије свега у Републици Српској и Косову и Метохији“, додао је Нешковић.