МЛАДЕНУ МИЛОВАНОВИЋУ И ДРАГАНУ ЛУКИЋУ ДОДИЈЕЉЕНЕ ЗЛАТНЕ ЗНАЧКЕ :: Semberija INFO ::

 

МЛАДЕНУ МИЛОВАНОВИЋУ И ДРАГАНУ ЛУКИЋУ ДОДИЈЕЉЕНЕ ЗЛАТНЕ ЗНАЧКЕ


Златне значке општине Лопаре додијељене су Драгану Лукићу, за постигнуте резултате у пољопривредној производњи и Младену Миловановићу, за хумано дјело које је учинио пруживши благовремену помоћ суграђанки која је била животно угрожена.

Предсједник Скупштине општине Лопаре Миленко Ристић је рекао да су признања додијељена двојици награђених који нису могли присуствовати Свечаној сједници на којој су додјељиване награде.

„Лукић је истакнути индивидуални пољопривредни произвођач који посједује 10 музних крава, око 150 оваца, обрађује око 250 дунума земље и има засад од преко 300 стабала шљиве. Све то ради са својом дјецом и супругом на породичном имању које заслужује све похвале.

Миловановић је добио златну значку јер је у тешком тренутку за једну нашу суграђанку, која је доживјела срчани напад, сачувао присебност, својом брзом и благовременом реакцијом успио пружити прву помоћ и у кризним тренуцима по њен живот допратити је у возилу до особља и љекара Дома здравља у Лопарама, који су реанимацијом успјели спасити један млади живот“, саопштио је Ристић.

Младен Миловановић је упутио захвалност општини Лопаре на додијељеној награди и указаном повјерењу и изразио жељу да његов примјер служи другима шта треба учинити у сличним ситуацијама.

„Учинио сам људско дјело које сматрам да свако треба учинити када је у ситуацији да неком треба помоћ. Награда ће ми пуно значити за даљу стимулацију у животу и помагање другим људима“, истакао је Миловановић.

Драган Лукић је рекао да ће признање које је добио бити подстрек за његов даљи рад, те да му пуно значи што је уложени животни труд препознат од стране локалне заједнице.