Делегација Тасоса посјетила Бијељину на позив туризмолога Јасне Пазарац Савић :: Semberija INFO ::

 

Делегација Тасоса посјетила Бијељину на позив туризмолога Јасне Пазарац Савић


Чланица управног одбора Туристичке организације /ТО/ града Бијељина Јасна Пазарац Савић, која је по професији дипломирани туризмолог и која је 13 година провела као туристички водич на грчком острву Тасос, обезбиједила је учешће представника ТО Тасос на овогодишњем 13. Међународном сајму туризма и гастрокултуре у Бијељини.

Савићева , која је и чланица Републичке странке Српске, истакла је да су се гости из Грчке радо одазвали њеном позиву и да је њихов долазак у Бијељину велика ствар за Туристичку организацију и све грађане.


 
- Плаже Тасоса, унутрашњост са водопадима и језерима, мјеста за пјешачење и планинарење, бројни манастири који се налазе на острву, све то спада у сјајну понуду дестинације која није толико далеко од нас. Грчка мора су сигурно једна од најљепших на свијету, а морам рећи да је делегација Тасоса прије доласка у Бијељину потписала уговор у Београду којим су омогућени чартер летови до Међународног аеродрома у Кавали, што је велика ствар за путнике који желе да посјете Тасос – нагласила је Савићева.
 
Она је додала да као искусни туризмолог има још много идеја за унапређење туризма у Семберији, али и успостављање нових контаката између других земаља и Туристичке организације града Бијељина.
 
Стелиос Синодиас, директор Агенције „Ендлесс Холидаyс“ са Тасоса рекао је да је срећан што се налази у Бијељини и што присуствује веома занимљивом сајму.
 
- Ми у сезони имамо између 15.000 и 18.000 туриста из Србије, те између 2.000 и 4.000 туриста из Босне и Херцеговине и Републике Српске. Надам се да ће наша данашња промоција на сајму утицати да се Бијељинци који нису били на Тасосу, на љето упуте ка нама – навео је Синодиас.


 
Потпредсједник општине Тасос Јанис Маркианос изразио је жељу да делегација Тасоса у будућности поново посјети Бијељину и Семберију.
 
- Видим да имамо сличну културу, менталитет, а изненађен сам позитивно како су нас људи дочекали – истакао је Маркианос.
 
Сајам туризма и гастрокултуре отворен је данас у бијељинском Хотелу „Дрина“ и трајаће два дана.