СЕМБЕРСКИ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ ПОЗВАНИ ДА ДОСТАВЕ ЗАХТЈЕВЕ ЗА ПОМОЋ :: Semberija INFO ::

 

СЕМБЕРСКИ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ ПОЗВАНИ ДА ДОСТАВЕ ЗАХТЈЕВЕ ЗА ПОМОЋ


Градоначелник Љубиша Петровић заказао је састанак са представницима свих пољопривредних удружења и директором Аграрног фонда за сриједу, 17. Августа.

Управа Града Бијљеина упутила је позив представницима свих пољопривредних удружења Семберије да најкасније у понедјељак, 15. августа 2022. године, доставе Одјељењу за пољопривреду, у електронској или писаној форми, захтјеве за помоћ пољопривредницима испред удружења.

Градоначелник Љубиша Петровић заказао је састанак са представницима свих пољопривредних удружења и директором Аграрног фонда за сриједу, 17. августа. На састанку ће бити на дискутовано о упућеним захтјевима и договорени даљи кораци у циљу рјешавања кризне ситуације настале због елементарних непогода (суша) и економске кризе (повећање цијене горива и репроматеријала), саопћено је из Градске управе.

Због лошег стања у семберској равници ускоро би могло бити проглашено и стање елементарне непогоде, јавља БХРТ.

"Приједлог да се помогне пољопривредницима у складу са могућностима јер у питању је наредна вегетациона сезона и производња у јесен, како засновати без финансијских средстава. У том случају могли би да рачунају на додатна финансијска средства", рекао је Сретен Вучковић из Одјељења за пољопривреду.

Очекује се и формирање комисија за процјену штете узроковане сушом које је недавно током посјете Семберији најавио члан Предсједништва БиХ Милорад Додик. Иако је киша пала ове седмице, нема назнака да ће бити побољшања ни у наредном периоду.