У Бијељини 87 политичких субјеката, дупло више него на прошлим изборима :: Semberija INFO ::

 

У Бијељини 87 политичких субјеката, дупло више него на прошлим изборима


Према подацима Централне изборне комисије БиХ, Бијељина и Добој имају највише политичких субјеката пријављених за Градску скупштину за локалне изборе 15. новембра. Чак по 87, што је дупло више него прије четири године.

Богатство Семберије не мјери се више само по плодној равничарској земљи, већ и по броју политичких партија, независних кандидата и коалиција - чак 58 политичких партија и 29 независних кандидата бориће се 15. новембра, за неку од 31 одборничке столице.

Бијељина није више бастион СДС-а , што у овој партији и не крију. Признају да су претрпјели тежак ударац, али да на терену ситуација није лоше.
- Очекујем бољи резултат него Мићо Мићић и његова група. Бољи резултат од њих и по мојој некој процјени, неких 6 одборника. Морам признати да смо слабији јер је одређен број људи напустио СДС и отишао у неком другом смјеру - наглашава Томица Стојановић, предсједник Градског одбора СДС-а.

У СНСД-у очекују да ће њихова листа и кандидат за градоначелника бити апсолутни побједници предстојећих избора.
- Наша процјена је да ћемо освојити осам мандата, а у зависности од излазности и саме кампање не би се изненадио да освојимо и 10 мандата - поручио је Недељко Ћорић, предсједник Градског одбора СНСД-а.

Политички ветеран и актуелни градоначелник Бијељине однедавно предводи једну од најмлађих партија у Републици Српској. Сигуран је у добар резултат, правдајући то потезом који представља заједничку сарадњу локалне и републичке власти.
- Ја мислим да ће се десити у Бијељини можда као никада до сада и нигдје на другом мјесту да ће 10 политичких субјеката имати одборнике у Скупштини града што и није тако лоше, нека сви виде како и на који начин се може функционисати - истакао је Мићо Мићић, предсједник СДСС.

Судећи по друштвеним мрежама, рат за гласове одавно је почео, а грађани Семберије моћи ће да бирају од љекара, пекара, привредника, пољопривредника, столара, електричара до универзитетских професора и успјешних студената. Шта ће заузврат добити видјеће у наредне четири године.

РТРС