Љубиша Петровић противкандидат Мићи Мићићу :: Semberija INFO ::

 

Љубиша Петровић противкандидат Мићи Мићићу


Фото - Инфо Бијељина
Љубиша Петровић је и дефинитивно кандидат Српске демократске странке Мирка Шаровића и ПДП за градоначелника Бијељине, сазнаје портал Дешавања у Бијељини, а преносе интернет портали.

Кандидатура др Љубише Петровића за градоначелника Бијељине је усаглашена на данас завршеном састанку у просторијама СДС на коме су присуствовали челници бијељинског СДС и ПДП.

Ко је Љубиша Петровић?

Љубиша Петровић рођен је 25. јануара 1988. године у Бијељини. Завршио је средњу медицинску школу у Бијељини, а након тога и Медицински факултет Универзитета у Београду (2007-2013) са просјечном оцјеном 9,37, гдје је стекао звање доктора медицине. Уписао је докторске студије на одсјеку Клиничка медицина на Медицинском факултету Универзитета у Новом Саду и Специјалистичке студије из радиологије на Медицинском факултету у Фочи.

Коаутор је два научна рада у току студија и то „Лечење анемије у хроничној бубрежној инсуфицијенцији препаратима рекомбинованог еритропоетина“ код ментора проф. др Биљане Стојимировић који је представљан на 52. Конгресу студената биомедицинских наука Србије са интернационалним учешћем у Будви и „Испитивање страха од паса код адолесцената“ код ментора асс. др Милан Латас који је представљан на 53. Конгресу студената биомедицинских наука Србије са интернационалним учешћем на Копаонику.

Завршио је теоријску и практичну обуку из Прве помоћи организовану од стране Студентске уније медицинара.

Запослен је у Дому здравља Бијељина од 2013. године у служби хитне медицинске помоћи као љекар. Поред тога, љекар је у фудбалском клубу „Звијезда 09“ од 2015. године.

​Дешавања у Бијељини