Медијима представљена Глобална агенда 2030 :: Semberija INFO ::

 

Медијима представљена Глобална агенда 2030


Центар за промоцију одрживог развоја (ЦеПСуД) из Бијељине, у оквиру пројекта ,,Партнерством до одрживог развоја'', организовао је једнодневну обуку за представнике медија са подручја Бијељине, како би их упознао са значајем Глобалне агенде 2030 и са Циљевима одрживог развоја.
 
На Самиту о одрживом развоју, који је био организован 2015. године, државе чланице Уједињених нација усвојиле су Програм одрживог развоја до 2030. године, који садржи 17 циљева, а неки од њих су свијет без сиромаштва, достојанствен рад и економски раст, приступачна енергија из чистих извора, мир, правда и снажне институције.
 
Циљ обуке за новинаре, која је одржана у Центру за културу, јесте да се представници медија упознају са могућностима примјене наведених циљева, како би били оспособљени да убудуће позивају на одговорност доносиоце одлука, да препознају и промовишу примјере добре праксе.
 
Предавачи Анкица Тодоровић и Миле Пејчић истакли су да се ЦеПСуД већ сада труди да одлуке из Глобалне агенде 2030 уврсти у локалне стратегије, те да треба нагласити да је Бијељина прва у Босни и Херцеговини почела да се бави овим питањем.
 
А.Љ.