Радници „Комуналца“ разбијају лед и чисте тротоаре :: Semberija INFO ::

 

Радници „Комуналца“ разбијају лед и чисте тротоаре


Снијег и лед у посљедњих неколико дана дословно су паралисали живот у Бијељини. Многе градске улице су и даље нерашчишћене, тротоари су залеђени. У ситуацији када су температуре испод нуле, не помажу ни машине за чишћење снијега, јер  су на бетону и на асфалту формиране ледене плохе. Ни на Зеленој пијаци није ништа боља ситуација, јер због ниских температура продавци одустају од било какве трговине, плашећи се да им мраз не уништи изложено воће и поврће.
Милорад Стјепановић, технички директор у бијељинском „Комуналцу“, каже да ових дана  двадесетак радника овог предузећа разбија лед и чисти тротоаре.
„Нисмо задовољни  ситуацијом на терену, јер бринемо за безбједност грађана. Било је пуно падова и ломова, тако да нас је и то додатно мобилисало да изађено на улице. Што се тиче стања на Зеленој пијаци, којом „Комуналац“ газдује, дневне температуре су још увијек подношљиве и уз утопљавање робе може се нормално пословати. Имали смо ми још тежих зима, када су температуре достизале минус и до 20 степени Целзијусових“, каже Стјепановић, истичући да ће идеја о покривању комплетне Зелене пијаце морати још чекати, јер је у питању огромна инвестиција.

Љ.Љ.