ЕУ И УНДП ДОНИРАЛИ ДВА РЕСПИРАТОРА БОЛНИЦИ :: Semberija INFO ::

 

ЕУ И УНДП ДОНИРАЛИ ДВА РЕСПИРАТОРА БОЛНИЦИ


Представници Европске Униоје и УНДП-а, уручили су данас 19. јуна, вриједну донацију  Болници „Свети Врачеви“. Ријеч је о два респиратора које је ЕУ донирала у оквиру пројекта „Одговор на КОВИД19“, а пројектом руководи УНДП. Вршилац дужности директора Болнице прим. др Милица Ловрић, изразила је захвалност донаторима и истакла да су и до сада имали добру сарадњу са УНДП-ом.

-Ово је још један доказ да се пријатељ познаје у невољи, тако да изузетно цијенимо ову вриједну донацију. Два стационарна респиратора, свакако ће допринијети да обогатимо медицинску опрему болнице“,  рекла је др Ловрић и додала да су од времена појаве пандемије, добили три стационарна и један покретни респиратор. О предностима респиратора који су донирани Болници, захвалила се начелница Службе за анестезију и реанимацију др Драгана Лејић Миловановић.

-Захвална сам у име свих запослених, а посебно у име Службе за анестезију и реанимацију, јер респиратори су потребни, не само за лијечење пацијената који су обољели од најтежих облика Ковид 19, већ и за лијечење дисајних слабости које се дешава код  људи због било ког узрока. Таквим пацијентима респиратор спашава живот, тако да је ова донација сигурно од изузетног значаја и велика помоћ у раду наше Службе и свакако доприноси унапријеђењу здравствене заштите коју пружамо пацијентима“, рекла је др Лејић Миловановић.

Семберија инфо