ПЕРИЋ: БУЏЕТ ЗА РАЗВОЈ УГЉЕВИКА :: Semberija INFO ::

 

ПЕРИЋ: БУЏЕТ ЗА РАЗВОЈ УГЉЕВИКА


Начелник општине Угљевик Василије Перић рекао  је да ће један од приоритета у раду  локалне заједнице за наредну годину бити задржавање становништва на овим просторима, посебно младих људи.

Након  јавне расправе о нацрту општинског буџета, која је одржана у угљевичком Центру за културу, Перић је рекао новинарима да ће буџет за наредну годину износити 12, 4 милиона КМ што је за  20.000 КМ више у односу на текући буџет.
"Планирани буџет омогућава нам наставак развоја општине, капиталне инвестиције од 2,5 милиона КМ и пронаталитетне мјере, као и финансирање камата за младе брачне парове који купују прву некретнину на подручју Угљевика", рекао је Перић и додао да ће се за мјере популационе политике издвојити 300.000 КМ.

Перић је најавио и стимулативне мјере за пољопривреднике и привреду, првенствено за ново запошљавање.
Он је подсјетио да је на снази правилник о стамбеном збрињавању вишечланих и социјално угрожених породица који ће се наставити и у наредној годину.
„Овим наведеним категоријама која су у стању стамбене потребе додјељиваће се по 10.000 КМ за градњу стамбених објеката или реконструкцију постојећих“, нагласио је Перић.



Начелник Одјељења за финансије општине Угљевик Ружа Јовић рекла је учесницима јавне расправе да су буџетска средства планирана за наредну годину усмјерена за развој привреде и пољопривреде, унапређење образовања, финансирање социјалне и здравствене заштите, као и наставак урбаног уређења локалне заједнице.
Јавној расправи присуствовали су грађани, политички и невладин сектор, представници јавних установа и спортских клубова, као и представници мјесних заједница.

Извор: Општина Угљевик