Прва овогодишња берба паприке на имању Кордића - Паприка за изложбу :: Semberija INFO ::

 

Прва овогодишња берба паприке на имању Кордића - Паприка за изложбу


Кордићи, отац Милисав и негов син Вељко, велики и значајни произвођачи поврћа из Црњелова, почели су прву овогодишњи бербу паприке која је узгојена у пластенцима. Род је одличан, а и квалитет паприке је такав, каже Милисав Кордић (70), да се не би постидио да је изложи на било којем сајму или изложби.

„Купци код нас долазе кући, како они из Бањалуке, тако и они са пијаце „Аризона“ у Поребрицама код Брчког. За овакву робу, не треба вам никаква реклама. Ова паприка се може продати на велико по цијени од 1,50 до 1,70 КМ. Производимо још и краставац, лубеницу, дињу, парадајз, на укупној површини од око десетак хектара. На њиви, у пластеницима, најчешће ми помажу снаха и син, а често ангажујем по четверо или петеро радника сезонаца. Имам унуке од девет и једанаест година. Чак ми и они помажу при берби поврћа. Сви смо укључени, сви смо у погону у вријеме сезоне, било да је у питању садња или берба.

Милисав каже да је прије петнаестак година повриједио руку на берачу за кукуруз, те је остао инвалид. Упркос томе, он још увијек ради на њиви и у пластеницима.

„Паприку смо засадили прије мјесец и по дана у пластенике. Од производње расада, па до готовог плода, протекло је око четири и по мјесеца. Радимо пуно, али смо задовољни резултатима рада. Када произведемо робу која се може добро пласирати на пијацама и на тржишту, онда све ово има смисла“, каже Милисав Кордић.

Семберија инфо