СПОРАЗУМ СДСС-ДНС: ШИРА КОАЛИЦИЈА ЗНАЧИ И ВЕЋУ ОДГОВОРНОСТ :: Semberija INFO ::

 

СПОРАЗУМ СДСС-ДНС: ШИРА КОАЛИЦИЈА ЗНАЧИ И ВЕЋУ ОДГОВОРНОСТ


Потписивање споразума са Демократским народним савезом наставак је настојања Странке демократске Српске Семберија да направи што ширу коалицију на локалном нивоу, с циљем постизања веће одговорности када је ријеч о финализацији пројеката важних за грађане Семберије и Републике Српске, изјавио је предсједник СДСС-а Мићо Мићић приликом данашњег потписивања споразума са ДНС-ом о подршци његовој кандидатури за функцију градоначелника на предстојећим локалним изборима.

Он је истакао да развој било које локалне заједнице није могућ без координације са републичким и властима на нивоу БиХ.

- Захваљујем представницима градског и републичког руководства ДНС-а који су данашњим чином показали спремност да наставимо добру сарадњу која постоји већ 15 година. Ово је још једна од странака са којом потписујемо споразум о сарадњи, који значи, прије свега, подјелу одговорности око наставка изградње инфраструктуре, уз међусобну помоћ и уважавање – нагласио је Мићић.

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић истакао је да је након данашњег потписивања споразума извјесно да ће градоначелник Бијељине након избора и даље бити Мићо Мићић.

- Наша подршка господину Мићићу значи да је он мјесто градоначелника након избора већ осигурао и да заједно можемо да размишљамо о новим пројектима, прије свега о путној инфраструктури, односно бољим и бржим саобраћајницама које ће Бијељину приближити Бањалуци и Београду – навео је Нешић.

Предсједник Градског одбора ДНС-а Бијељина Дико Цвијетиновић је оцијенио да је ова партија након општих избора 2018. године поново стабилна у Семберији и да ће настојати да и даље буде коректан сарадник Мићићу, његовој странци и грађанима Семберије.