БЕЗ РУКАВИЦА НЕМА УЛАСКА У ТРЖНЕ ЦЕНТРЕ И МАРКЕТЕ :: Semberija INFO ::

 

БЕЗ РУКАВИЦА НЕМА УЛАСКА У ТРЖНЕ ЦЕНТРЕ И МАРКЕТЕ


Иако се непрекидно на медијима говори како је у Републици Српској обезбијеђено довољно заштитних средстава и да се у континуитету набављају, увјерили смо се да то није тако.

И ових дана у Бијељини је ,,права умјетност'' купити хигијенске рукавице, за које је речено да нису неопходне на јавним мјестима, али без њих не можете ни у један тржни центар, маркет, нити неко друго слично мјесто.

Сигурно је да деведесет одсто бијељинских апотека нема заштитних рукавица и на питање када ће их набавити, одговор је исти:,,Не знамо!" Поготово је права ријеткост да рукавице можете купити у некој од апотека у центру града. Можда ћете, уз много труда, губљења времена и, наравно, нервирања, пронаћи рукавице у некој апотеци изван центра. Ми смо успјели да пронађемо рукавице у апотеци у Тржном центру ,,Том" и то само величине ,,С", значи најмањи број. Дакле, оне су само за оне који имају баш малу шаку. Истина, у апотеци у Тржном центру ,,Бинго" имају двије величине хигијенских рукавица - ,,С" и ,,Л", али љубазни апотекар упозорава:

,,Можете купити највише пет пари рукавица, јер је то начин да и другим купцима изађемо у сусрет. Нестaшица је!"
Дакле, све је речено... Хигијенске рукавице вам требају, а ви се морате баш потрудити да их набавите. Једино вас могу спасити ријетки бијељински продавци који су на улазу у локале поред средства за дезинфекцију обезбиједили и заштитне рукавице за једнократну употребу.