ПОДРШКА ЛОКАЛНЕ УПРАВЕ ПРИВРЕДНИЦИМА УГЉЕВИКА :: Semberija INFO ::

 

ПОДРШКА ЛОКАЛНЕ УПРАВЕ ПРИВРЕДНИЦИМА УГЉЕВИКА


Начелник општине Угљевик Василије Перић рекао је да су мјере заштите против вируса корона утицале на пад привредне активности на подручју ове општине гдје у марту могућност да ради није имало 207 радника, а у априлу 167 радника.
 
Перић је најавио да општина Угљевик припрема пакет мјера помоћи привредним субјектима који нису имали прилику да раде у вријеме епидемије.
 
"У складу са мјерама помоћи привреди које ће предузети Влада Републике Српске очекујемо да ће овим привредницима бити уплаћена одређена новчана средства за исплату доприноса за раднике који нису имали могућност да послују", навео је Перић.
 
Према његовим ријечима, мјере које су донијели републички и општински штабови за ванредне ситуације утицале су да од половине марта у Угљевику буде затворено 11 правних лица са укупно 58 запослених и 73 предузетничке радње са 149 запослених, док у априлу није радило осам правних лица са 51 радником и 59 предузетничких радњи са 116 запослених.
 
Перић очекује да ће се укидањем мјера почети враћати привредна и услужна активност и да ће за одређени временски период достићи ниво из претходног времена.
 
Начелник Угљевика захвалио је суграђанима за дисциплину коју су показали у борби против вируса корона и изразио задовољство што у овој локалној заједници нема заражених лица.
 
Према подацима општинске управе, у Угљевику су током марта и априла привремено одјављене четири предузетничке радње и 15 радника.