Обиљежавање Васкрса у вријеме трајања полицијског часа :: Semberija INFO ::

 

Обиљежавање Васкрса у вријеме трајања полицијског часа


Необична ситуација прати овогодишње обиљежавање најрадоснијег хришћанског празника Васкрса. Градске улице су празне, без аутомобила.



У центру града полиција контролише све оне који су из било ког разлога морали сјести за волан аутомобила у вријеме трајања најдужег полицијског часа. Пусти су тргови, шеталишта, плато испред Саборног храма на Лединцима. Не чује се уобичајени жамор дјеце у оближњем дјечијем парку.



Репортерска екипа „Семберских новина“ и портала Семберија инфо направила је круг кроз Рачанску, Београдску, Сремску улицу и ужи центар града. Нигдје на улици пјешака или аутомобила. Бијељинци су у својим домовима, гдје у најужем породичном кругу обиљежавају Васкрс у условима пандемије вируса корона.



Његово преосвештенство епископ зворничко – тузлански Фотије служио је Васкршњу свету архијерејску литургију у Саборном храму Пресвете Богородице, поручивши присутним вјерницима, а било их је свега педесетак, да се нада да ће наредне године овај празник, који је суштина православне вјере, бити прослављен у храмовима испуњеним вјерним народом.

„Вирус нас прогања. Затворени смо у својим домовима, али ћемо превазићи и ову пошаст како би наша црква поново била пуна“, истакао је владика Фотије у васкршњој бесједи.

Семберија инфо - Љ. Љубојевић