БИЈЕЉИНА: Тим руских медицинских стручњака посјетио болницу :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: Тим руских медицинских стручњака посјетио болницу


Медицински тим руских стручњака дошао је данас, 12. априла, у Болницу "Свети врачеви", гдје су са љекарима размијенили знања и искуства о КОВИД 19, а договорено је да се у четвртак изврши дезинфекција приоритетних просторија у објекту болнице и објеката КОВИД болнице. Вршилац дужности директора болнице др Милица Ловрић захвалила је Влади Републике Српске и Министарству здравља који су организовали посјету руског медицинског тима стручњака. 



- Представили смо им нашу организацију рада у карантину и начин лијечења и заједно смо обишли смо све наше објекте”, рекла је др Ловрић. Она је истакла значај посјете медицинског тима стручњака и нагласила да је и најављени долазак екипа које ће извршити дезинфекцију, од изуетне важности. 

- Ова посјета за бијељинску болницу и све запослене значи много и представља додатни вјетар у леђа свим здравственим радницима који својим ентузијазмом и професионалношћу настоје пружити грађанима Семберије најбољу здравствену заштиту”, рекла је др Ловрић. Она је појаснила да карантинска болница тренутно има 80 постеља, већ наредне седмице биће обезбијеђено додатних 70 кревета у старој згради хирургије, као и карантинску операциону салу и интензивну његу са 14 респиратора. Др Ловрић је истакла значај заједничког рада и тимског активизма и поручила да се само заједничком дисциплином може побиједити ову пошаст 21. вијека. 



- Бијељина за сада има стабилну епидемиолошку ситуацију са пет регистрованих пацијената на КОВИД 19, од којих су два у болничком карантину, а три у карантину у Дому ученика. Посљедњих неколико дана извршено је проширено тестирање особа које су долазиле у шири контакт са инфицираним, као што су здравствени радници и сви добили су све негативне тестове”, рекла је др Ловрић и поново апеловала да наставимо са дисциплином и примјеном свих савјета и предложених мјера.

​Семберија инфо - О. Стјепановић