АСФАЛТИРАЊЕ ПРИСТУПНОГ ПУТА И ПАРКИНГА ДОМУ ЗА СТАРЕ :: Semberija INFO ::

 

АСФАЛТИРАЊЕ ПРИСТУПНОГ ПУТА И ПАРКИНГА ДОМУ ЗА СТАРЕ


Начелник општине Угљевик Василије Перић посјетио је данас градилиште гдје је у току асфалтирање приступног пута и паркинга испред новосаграђеног Дома за стара лица у насељу Тутњевац вриједности 50.000 КМ. 
 
Перић је рекао новинарима да општина Угљевик изграђује приступни пут а са 70 одсто новчаних средстава суфинансира изградњу паркинга.
 
"Уређујемо приступ и паркинг до првог Дома за стара лица на подручју општине Угљевик, а овдје је инвеститор уложио више од милион марака", рекао је Перић.
 
Он је истакао да се и у условима ванредног стања и борбе против вируса корона мора радити и мислити о будућности.
 
"Имамо посебан програм подстицања новозапошљавања, као и програм помоћи за нова улагања и у току године издвојићемо знатна средства за ове намјене. Наставићемо улагања у све дијелове општине како би побољшали услове живота наших грађана", навео је Перић.
 
Према његовим ријечима, општина Угљевик наставиће да помаже привреднике улагањем у изградњу инфраструктуре.
 
"У складу са могућностима, помоћи ћемо привредним субјектима у општини који трпе штету усљед ситуације са вирусом корона, прије свега угоститељима и услужним радњама", најавио је Перић.
 
Он је изразио задовољство јер у Угљевику нема обољелих од вируса корона и захвалио суграђанима што поштују мјере републичког и општинског штаба за ванредне ситуације.
 
Према ријечима Перића, у Угљевику је због мјера на сузбијању епидемије затворено 70 радњи, а више од 150 радних мјеста је угрожено.
 
Власник новосаграђеног Дома за стара лица Лазар Милошевић рекао је да тренутно има 13 корисника, а смјештајни капацитет је 43 кревета у 23 собе.
 
"Значи нам много асфалтирање приступног пута и паркинга и захвални смо руководству општине на подршци", рекао је Милошевић.
 
У фебруару је инвеститору Дома за стара лица из општинског буџета додијељено 20.000 КМ подстицаја за изградњу објекта.