ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ ПИТАЈУ – КАКО ПРОДАТИ СВОЈЕ ПРОИЗВОДЕ :: Semberija INFO ::

 

ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ ПИТАЈУ – КАКО ПРОДАТИ СВОЈЕ ПРОИЗВОДЕ


На новинарско питање, како да пољопривредници пласирају своје производе у ситуацији када је затворена и Кванташка и Сточна пијаца у Бијељини, градоначелник Мићо Мићић је изјавио да је таква одлука донесена на Кризном штабу, јер је велика фреквенција купаца који стижу са различитих страна и камионима одвозе робу.

„Договорили смо се да се продаја врши у кругу пољопривредих имања. Градска управа ће бити посредник у смислу „спајања“ произвођача и купаца посредством Аграрног фонда. Тако ће купци ићи на кућни праг, а неће се концентрисати на једном мјесту. Због тога не можемо удовољити захтјеву да се отвори Сточна или Кванташка пијаца“.

Што се тиче понашања послодаваца, када је у питању однос према радницима и евентуални прекид радног односа, градоначелник Мићић је одговорио да је Влада РС донијела одређене мјере, те да је и Градска управа одлучила да не наплаћује закуп пословних просторија, љетњих башта и комуналне таксе у кризном периоду.

„На три мјеста је одгођено плаћање кредита, тако да Влада РС предузима мјере за опстанак привредника. Чинимо све да се што више површина засије током прољећа. Све што је у нашој надлежности, ми ћемо предузети да помогнемо привреди. Вјерујем да ће и Влада РС донијети одређене мјере у том смислу. Знамо да су радници у многим предузећима послати кући, али нисмо чули за отказе. Наши привредници су одговорни. За кратко вријеме су прикупили милион марака помоћи за здравствени сектор.Важно је да се епидемија не прошири и да не дођемо у ситуацију да немамо гдје смјестити оне који би могли да се заразе вирусом корона“, истакао је градоначелник Мићић.

Семберија инфо (Љ.Љубојевић)