СРПСКИ ЧЛАН ПРЕДСЈЕДНИШТВА МИЛОРАД ДОДИК ПОСЈЕТИО БИЈЕЉИНУ: ПОЗВАО ГРАЂАНЕ ДА ПОШТУЈУ ПРОПИСАНЕ МЈЕРЕ :: Semberija INFO ::

 

СРПСКИ ЧЛАН ПРЕДСЈЕДНИШТВА МИЛОРАД ДОДИК ПОСЈЕТИО БИЈЕЉИНУ: ПОЗВАО ГРАЂАНЕ ДА ПОШТУЈУ ПРОПИСАНЕ МЈЕРЕ


Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик посјетио је Градску управу Бијељина и након разговора са градоначлником Мићом Мићићем о епидемиолошкој ситуацији у овом граду, најавио нове мјере у Републици Српској за спречавање ширења вируса корона које подразумијевају забрану окупљања више од два или три лица на јавном мјесту.

-Ситуација је озбиљна. Нема мјеста за панику али има за забринутост и одговорност свих, а апсолутно поштовање мјера је приоритет”, рекао је Додик на конференцији за новинаре и похвалио рад Штаба за ванредне ситуације у Бијељини, као и поштовање уведених мјера за спечавање ширења епидемије вируса корона, те најавио помоћ републичке власти у тој борби. 

-Живот се одвија, наше апотеке и трговине су снабдјевене, договорили смо помоћ Србије и захвални смо на томе предсједнику Александру Вучићу, нема потребе за психозом и великим набавкама, нема несташице. Помоћ из Србије биће пшеница, кукуруз, соја, сировине за несметан рад фабрике у Брчком која обезбјеђује уље и шећер за БиХ у наредних пола године, све што Србија производи, као и помоћ у медицинској опреми и лијековима”, рекао је Додик и нагласио да “се вирус корона не шири, него га људи шире!” Додик је позвао грађане да поштују прописане мјере и изразио захвалност свима који то чине. Он се захвалио бијељинским привредницима који су протеклих дана уплатили пола милиона марака за помоћ Болници “Свети Врачеви” у борби против епидемије и као будући приоритет навео је обезбјеђивање услова за несметано обављање прољетне сјетве у Републици Српској. 

-Најважнија је подршка ратарима да што више засију, да грађани засију и окућнице, требаће нам хране, не смијемо дозволити да поред овако богате земље сутра будемо без хране”, рекао је Додик. Градоначелник Мићо Мићић рекао је након састанка са Додиком да су у локалној заједници предузели све мјере за спречавање ширења епидемије, укључујући прву помоћ у подјели 13.370 маски, 3.000 заштитиних одијела, 2.000 рукавица, обезбијеђен карантин са 80 кревета и обезбјеђивањем 50.000 марака за куповину још једног респиратора. 

-Прилично смо задовољни и дисциплином, синоћ је било осам прекршаја мјера кућне изолације, од 105 контролисаних”, рекао је Мићић и оцијенио да се само дисциплином и заједничким снагама може спријечити ширење епидемије.

Семберија инфо (О.Стјепановић)