НЕМА ОБОЉЕЛИХ ОД КОРОНА ВИРУСА У БИЈЕЉИНИ :: Semberija INFO ::

 

НЕМА ОБОЉЕЛИХ ОД КОРОНА ВИРУСА У БИЈЕЉИНИ


На сједници Градског штаба за ванредне ситуације, одржаној данас, 13. марта, истакнуто је да на подручју Града Бијељиуна нема грађана који су заражени вирусом корона, а предузете су на вријеме све мјере у складу са одлукама Владе Републике Српске, Министарства здравља и Института за јавно здравство РС. Градоначелник Мићо Мићић каже да, према тренутној ситуацији, нема потребе за увођење ванредних мјера.

-Нисмо донијели одлуку да прогласимо ванредно стање, али смо се усагласили да све установе и институције упозоримо да поступају у складу са препорукама Владе Републике Српске. Рубна смо и ризична општина, која у непосредној близини има неколико граничних прелаза,  али се надамо да ћемо личном и колективном дисциплином и одговорношћу успјети да стање на овом подручју остане стабилно“,  рекао је Мићић. Према његовим ријечима, с обзиром на стабилно стање, нема потребе да се мијења радно вријеме, да се затварају угоститељски објекти и тржни центри, али се апелује на грађане да избјегавају масовна окупљања.

-Посебна опасност су тржни центри због велике фреквенције људи, посебно у пограничном подручју, тако да очекујемо од руководилаца тржних центара да сами коригују радно вријеме и да максималну пажњу посвете хигијени у објектима“,нагласио је Мићић и додао да Градска управа  поштује одлуку Владе РС.

-Отказани су масовни скупови, догађаји у Центру за културу, биоскопу и школе су затворене. Вртићи су отворени, али апелујемо на родитеље да не доводе прехлађену дјецу, као и на руководстав вртића да хигијену подигну на највиши ниво. Градски штаб за ванредне ситуације Града Бијељина такође апелује на Граничну полицију да са максималним опрезом конролишу ко улази у нашу земљу“, а посебно особе које долазе из земаља које су у ризику“, рекао је Мићић. Он је нагласио да су здравствене установе спремне да реагују, да је из буџетских резерви обезбијеђено 30 кревета, 1. 000 маски, обезбијеђени су и заштитни мантили. На сједници је истакнуто да је Град Бијељина спреман како финансијски, тако и са осталом опремом која је потребна за заштиту становништва овог подручја.