БИЦИКЛИСТИЧКА ТРКА БЕОГРАД – БАЊАЛУКА :: Semberija INFO ::

 

БИЦИКЛИСТИЧКА ТРКА БЕОГРАД – БАЊАЛУКА


Четрнаеста бициклистичка трка „Београд – Бањалука“ кренуће из Београда, а потом из Бијељине према Власеници и тд. Караван, према досадашњем плану у Бијељину долази 22. априла. Трка ће имати неколико кругова кроз центар Бијељине, како би се на најбољи начин промовисали градови домаћини.

-Трка ће имати четири етапе, а носи око 400 бодова. Учествоваће такмичари из 36 земаља са 25 екипа. Ријеч је о трци која је већ три године у првој категорији, односно само степеницу испод трке Тур де Франса и других највећих трка, што значи да учествују само професионалне екипе, а за четири етапе, бициклисти ће прећи укупно око 750 километара“, рекао је директор трке Владимир Куваља и додао да је планирано да се трка организује од 22. до 25. априла. Градоначелник Мићо Мићић је истакао да се за трку припремају са надом да ће тренутна епуидемиолошка ситуација сморити до датума планираних за трку.

-Трку подржавамо како организационо, тако и финансијски, а надамо се да неће бити одлагања и да ћемо се по четрнаести пут показати као добри домаћини и организатори“, рекао је Мићић. Сарадња бициклистичких савеза Републике Србије и Републике Српске почела је 2007. и постепено је расла, тако да данас с поносом истичу да регион има још један велики спортски догађај.