ДОДИК ИСТАКАО ДА ЈЕ СНСД БИРАО ЖЕНЕ НА ЗНАЧАЈНЕ ФУНКЦИЈЕ :: Semberija INFO ::

 

ДОДИК ИСТАКАО ДА ЈЕ СНСД БИРАО ЖЕНЕ НА ЗНАЧАЈНЕ ФУНКЦИЈЕ


Foto: Srna
Предсједник СНСД Милорад Додик изјавио је вечерас у Бијељини да су жене најважнији дио странке и да је СНСД у Републици Српској од самог свог почетка његовао улогу и позицију жене у партији, бирајући је и дајући јој значајне улоге и функције.

Он је истакао да у Федерацији БиХ данас има само једна жена на позицији начелника, док су у Републици Српској пет жена начелници и свих пет из СНСД, као и актуелни предсједник Републике која је раније била и предсједник Владе Српске и министар у Влади.

– Жене СНСД су на бројним позицијама министара у Влади, директора предузећа. Ми заиста у томе видимо квалитет и сматрамо да су жене веома одговоран дио друштва и у том погледу треба им вратити подршком коју им ми дајемо – рекао је Додик.

Он је пред почетак прославе 8. марта са женама Градског одбора СНСД Бијељина нагласио да су жене у СНСД носиоци активности током цијеле године.

– Ово је лијепа традиција да са женама обиљежавамо Дан жена, из поштовања према њиховом активизму, према њиховој оданости партији, а прије свега оданости Републици Српској. Због свега тога важно је да вечерас, на прослави Дана жена будемо са њима, уз њих – рекао је лидер СНСД и додао да се вечерас дружи са око 800 чланица бијељинског одбора СНСД.

(Срна)