Техничка школа „Михајло Пупин“ у Бијељини Почела изградња нових радионица :: Semberija INFO ::

 

Техничка школа „Михајло Пупин“ у Бијељини Почела изградња нових радионица


У дворишту Техничке школе „Михајло Пупин“ отпочела је изградња новог објекта са девет радионица за извођење практичне наставе. У питању је објекат са око 1.700 м2 површине. Прва фаза изградње објекта коштаће око 850.000 КМ, плус ПДВ, а очекује се и помоћ ресорног министарства за опремање радионица.



Градоначелник Мићо Мићић, приликом полагања камена темељца, изјавио је да ова средња школа већ четрдесет година практичну наставу изводи у издвојеном објекту у граду.

„Због недостатка школског простора, теоретска и практична настава су извођене у два одвојена и међусобно удаљена објекта. Одлучили смо да, у складу са новим образовним стандардима, изградимо објекат са девет модерних радионица у којима ће ученици похађати практичну наставу. Међу девет радионица биће и модерна столарска радионица  са ЦНЦ машинама, али и радионице за браваре, вариоце и електричаре. Важно нам је да ученици током школовања стекну практична знања која ће им омогућити брзо запослење. Истовремено ће обављати праксу и у предузећима“, истакао је Мићић, нагласивши да је превасходни циљ да се ученици, након завршетка школовања, запошљавају и да остану да живе у Бијељини.



Миленко Максимовић, директор Техничке школе „ Михајло Пупин“ каже да ова школа има више од 1.000 ученика, са четири образовне струке и 38 одјељења.

„Уз сагласност локалне заједнице ми смо отпочели изградњу модерних радионица за практичну наставу. Ученици и наставници ће имати пуно боље услове за рад, него што је то било до сада. Уз квалитетнију практичну наставу, отвориће се и могућност за отварање нових занимања, све у складу са потребама тржишта рада“, истакао је Максимовић. ЛЈ.ЛЈ.