У ПЛАНУ РАЗВОЈ ИНТЕРВЕНТНЕ РАДИОЛОГИЈЕ :: Semberija INFO ::

 

У ПЛАНУ РАЗВОЈ ИНТЕРВЕНТНЕ РАДИОЛОГИЈЕ


Представник Међународне агенције за атомску енергију (ИАЕА) Оливиер Пелет, посјетио  је Болницу „Свети врачеви“ и руководству ове здравствене установе, представио  могућности техничке подршке радиолошкој служби болнице.

-Сврха наше посјете је да процијенимо које су потребе ваше здарвствене установе, да се упознамо са развојним плановима и процијенимо у којим областима можемо пружити подршку“ рекао је Пелет. Поред Пелета, у посјети су били и државни координатор са ИАЕА Зоран Тешановић и Амбасадор БиХ у Бечу Синиша Бенцун. Вршилац директора болнице, др Милица Ловрић, захвалиа се на интересовању за рад ове здравствене установе и истакла да постоје веома озбиљни планови за развој радиологије. 

-Посебно смо заинтересовани за развој интервентне радиологије, како би наши пацијенти имали квалитетну услугу, а свакако би доприњело и свеобухватнијем раду у овој области и имиџу болице“, рекла је др Ловрић.  Састанку су присуствовали и начелник радиологије др Михајло Стојисављевић који је гостима представио рад Радилошке службе и проблеме са којима су се сусретали у протеклом периоду. Поред др Стојисављевића, присутни су били и радиолози, др Ранко Савић и др Станко Лазаревић.