ВЕСНА АДАМОВИЋ - НОВА СТАРА ПРЕДСЈЕДНИЦА АКТИВА ЖЕНА СДС-А :: Semberija INFO ::

 

ВЕСНА АДАМОВИЋ - НОВА СТАРА ПРЕДСЈЕДНИЦА АКТИВА ЖЕНА СДС-А


Данас је у  Центру за културу у Бијељини одржан Сабор Актива жена Српске демократске странке на којој је за предсједницу поново изабрана Весна Адамовић из Бања Луке, а за замјеницу Бранка Марковић Савчић из Бијељине. Новоизабрано руководство Актива жена СДС-а добило је пуну подршку предсједника странке Мирка Шаровића који је присуствовао сабору.
 
Актив жена Српске демократске странке је одржавањем овог сабора, на ком су организовани демократски избори, заокружио  унутарстраначки изборни процес. На списку чланица сабора Актива жена СДС-а налазе се  272 чланице, од којих их је у Бијељину дошло 192. Бирајући између двије кандидаткиње за предсједницу Актива жена СДС-а, своје гласове је њих 104 дало Весни Адамовић, а 88 Младенки Пандуревић.
 
Весна Адамовић, побједница на овим изборима, у свом обраћању је истакла да само јединство, слога,  саборност и заједнички рад воде напријед.
 

-Само тако Српска демократска странка, и ми заједно са њом, можемо доћи до циља, а једини циљ који имамо јесте побједа, рекла је весна Адамовић додавши да оно што је битно за наредни рад Актива жена је то да у свом програму жене требају да активно учествују. Како наглашава, то ће бити не само спровођење политике СДС-а већ и креирању те политике.
 
-Жене Српске демократске странке, а има их тренутно преко 30 одсто од укупног броја чланова, требају да буду видљиве у политичким процесима и, наравно, то је оно што морамо ми на политичком терену остварити, рекла је нова стара предсједница Актива жена СДС-а Весна Адамовић.
 
 Бранка Марковић Савчић  истиче да осјећа велико задовољство и част што је изабрана једногласно за замјеницу предсједнице Актива жена Српске демократске странке и то на начин који је био веома дирљив, а то је да се кандидаткиња из изборне јединице девет повукла у њену корист.
 
-То не умањује  моју радост и задовољство, а посебно ми је драго што је на овај начин указана част и Градском одбору Српске демократске странке Бијељина да добије једно од високих републичких функција, каже Бранка Марковић Савчић.
 
 
Ново руководство подржао је и предсједник СДС-а Мирко Шаровић.
 
-Ово је важан тренутак и за Српску демократску странку, не само за сабор Актива жена, јер се дешава у периоду пред локалне изборе. Жене су важан дио СДС-а, рекао бих бољи дио СДС-а. Мислим да ће њихова улога у будућности да буде још већа. идемо ка повећању броја жена у нашим органима и ја сам увјерен да ће се то десити. Ради се о нашим најодговорнијим и најлојалнијим члановима и мислим да ће оне у будућности, а то су чиниле и до сада, давати снажан печат  политици Српске демократске странке и биће њен, понављам, тај бољи дио, каже Мирко Шаровић. 
 
портал Семберија инфо (М. Решидовић)