Градоначелник Мићић на радилишту канала Дашница :: Semberija INFO ::

 

Градоначелник Мићић на радилишту канала Дашница


Постоје пројекти које не можемо реализовати без подршке Владе РС. Уређење корита и обала канала Дашница цијелом његовом дужином кроз градско подручје је прави примјер такве заједничке сарадње и активности, изјавио је градоначелник Мићо Мићи приликом посјете радилишту на каналу Дашница.



„Прије седам до осам година Градска управа је припремила идејно рјешење пројекта и ријешила имовинско – правне односе. Јавна установа „Воде Српске“ обезбиједила је средства за реализацију овог пројекта. Више од половине посла је већ завршено и овај пројекат је вриједан око 4,6 милиона КМ. Првобитно је било планирано да  се реконструише корито канала и обале у дужини од 2,7 километара. Међутим, у продужетку су изграђени тржни центри и други објекти, те је одлучено да се продужи уређење канала на додатних 600 до 700 метара. На тај начин комплетан канал Дашница биће реконструисан и биће уређене његове обале. Ово ће бити најљепши дио града у наредном периоду“, изјавио је градоначелник Мићић.

Мирослав Миловановић, директор Јавне установе „ Воде Српске“, изјавио је да се овај пројекат реализује у склопу више пројеката за које је обезбијеђен кредит од 55 милиона еура код Европске инвестиционе банке.

„Радови су у завршној фази и крајем јуна ове године овај пројекат ће бити реализован. Пратимо реализацију свих инвестиција које се граде средствима Владе РС и кредитним средствима. Ово је један од најбоље оцијењених пројеката, када је у питању квалитет и динамика изведених радова. Немамо кашњења у реализацији. Неке проблеме смо, у сарадњи са Градском управом, рјешавали на самој траси“, изјавио је Мирослав Миловановић.

Семберија ИНФО - Љ. Љубојевић
​Фото - Б. Милошевић