НАКОН СИНОЋЊЕГ ПОЖАРА У ДВОРОВИМА: ПОЖАР ПРОГУТАО СВЕ У КУЋИ (ФОТО) :: Semberija INFO ::

 

НАКОН СИНОЋЊЕГ ПОЖАРА У ДВОРОВИМА: ПОЖАР ПРОГУТАО СВЕ У КУЋИ (ФОТО)


Пожар, који је у четвртак навече, око 21 сат, избио на спрату куће у Дворовима код Бијељине, у којој живи Спасенија Цвјетковић  са својом двадесетосмогодишњом кћерком Мајом, иначе инвалидом, која од дјетињства живи без једне руке, прогутао је све што се налазило у неколико просторија породичне куће.
 

На мјесту пожара затекли смо електричаре који су искључивали струју на једном објекту и пребацивали електрични вод на другу кућу. У кући и око куће осјети на све стране се мирис гарежи.
Спасенија каже да је пожар букнуо негдје око 20,30 навече.

„Кћерка Маја је пекла крофне на шпорету. Заборавила је искључити ринглу, а остало је и уље у тави.  Била сам у другој кући, са старијом кћерком, која живи одвојено са својом породицом. Гледала сам серију, кад сам истрчала, видјела сам варнице на крову. Одмах смо позвали ватрогасце и електричаре, да искључе струју. То је трајало двадесетак и више минута. Ватра је потпуно уништила намјештај и сво покућство. Шта да вам кажем, важно нам је да је жива глава на рамену. Штета је процијењена на више од 15.000 КМ. Сами не можемо ово  санирати“, каже Спасенија Цвјетковић.
 

Породица Цвјетковић, осим тога што имају двије кћерке инвалида, доживјели су прије неколико година још једну трагедију. Спасенијин муж је извршио самоубиство. Овој породици ће, очигледно, требати помоћ и локалне заједнице да санира штету од пожара који им је уништио, практично, комплетан стамбени објекат у коме су живјеле мајка и кћерка инвалид.

портал Семберија инфо (Љ.Љубојевић)