БИЈЕЉИНА: У оквиру пројекта „(На) учи и (за) ради“ - Потписани уговори о додјели бесповратних средстава :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: У оквиру пројекта „(На) учи и (за) ради“ - Потписани уговори о додјели бесповратних средстава


Градска управа Бијељина, у партнерству са Факултетом пословне економије Универзитета Источно сарајево, Привредном комором РС – Подручна привредна комора Бијељина, Заводом за запошљавање РС и компанијом „Мега дрво“  организовала је потписивање уговора о додјели бесповратних средстава будућим предузетницима и додјелу сертификата полазницима који су успјешно завршили сет предузетничких обука.



Градоначелник Бијељине Мићо Мићић оцијенио је овај пројекат веома успјешним, у смислу настојања проналажења могућности за отварање нових радних мјеста у Бијељини.

„Овај пројекат је добро осмишљен и квалитетно реализован уз учешће више партнера. У програму предузетничке обуке учествовало је 28 кандидата и њих 21 је завршило обуку. Након завршене предузетничке обуке 18 полазника је доставило своје бизнис–планове. Комисија је одабрала десет најбољих бизнис–планова и десет предузетника добиће по 8.000 КМ бесповратних средстава за регистрацију и покретање сопственог бизниса, односно за оснивање предузећа и самозапошљавање, односно запошљавање нових радника“, изјавио је градоначелник Мићић.

Синиша Кајмаковић, директор Филијале Бијељина - Завод за запошљавање РС, изјавио је да су овакви пројекти ријетки у Републици Српској, али да синергија више субјеката и институција може получити нове пословне идеје и нова радна мјеста. 

Семберија ИНФО - Љ. Љубојевић
​Фото - Б. Милошевић