НАРОДНОЈ КУХИЊИ ВОЗИЛО НА ДАР :: Semberija INFO ::

 

НАРОДНОЈ КУХИЊИ ВОЗИЛО НА ДАР


Бијељински Црвени крст даровао је аутомобил за потребе народне кухиње у нашем граду. Кључеве аутомобила марке Цитроен Ц3, дизел, градоначелнику Бијељине Мићи Мићићу уручио је секретар Црвеног крста Перица Глигић.

-Овај дар је доказ наше добре сарадње. Даривањем аутомобила желимо да помогнемо рад народне кухиње, да допринесемо да она боље функционише. Знамо да се који пут деси квар на возилу које имају, а оброке треба дистрибуирати, а треба отићи и по робу. Нама није пријеко потребно, па смо одлучили да овај цитроен дарујемо, а сад кад народна кухиња има и ово возило на располагању сигурно ће им бити лакше, рекао је Перица Глигић. 
Градоначелник Мићо Мићић захвалио је Црвеном крсту на аутомобилу који су поклонили Граду Бијељини, односно, народној кухињи која сваки дан храни 253 корисника.

-Захваљујем се Црвеном крсту и за комплетну сарадњу, јер Црвени крст је увијек ту када треба.  Њихова помоћ била је посебно велика када су Бијељину и Семберију погодиле поплаве   2010. и 2014. године. Наша сарадња са Црвеним крстом је на добробит свих  оних  наших суграђана који су угрожени, а и у несретним околностима и ванредним ситуацијама увијек је изузетно добра сарадња. Зато велико хвала Црвеном крсту града Бијељине, као и свим људима који  донирају средства и помажу онима којима помоћ треба, изјавио је Мићо Мићић.

Градоначелник Мићић је подсјетио да локална самоуправа сваке године улаже значајна средства у социјалну проблематику, а за народну кухињу из градског буџета годишње се издваја само за куповину намирница 90.000 марака.

Народна кухиња у Бијељини је основана у марту 2006. године, а Митар Шкорић, шеф Одсјека заједничких послова у Градској управи, каже да народна кухиња од оснивања није радила само два дана, и то 15. и 16. маја 2014. године, у вријеме поплаве.

-Дистрибуција оброка врши се на шест пунктова од који су четири на подручју града,  два у Јањи, а врши се и кућна достава за 50 корисника који нису у стању да дођу до пункта, каже Шкорић истичући да ће даровани аутомобил побољшати услове рада народне кухиње.

-С овим малим возилом ћемо моћи да вршимо кућне доставе, да не би ишли комбијем, те обављати ситније набаке, каже Шкорић. 

портал Семберија инфо