ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О СТИПЕНДИРАЊУ :: Semberija INFO ::

 

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О СТИПЕНДИРАЊУ


Градоначелник Бијељине Мићо Мићић потписао је уговоре о стипендирању још 15 студената који ће у академској 2019/2020. години из градског буџета примати стипендију у износу од 200 конвертибилних марака.
 
Број ученика и студената који се јављају на конкурс за додјелу градске стипендије сваке године је у порасту. Тако се на расписани конкурс за додјелу 20 студентских стипендија за ову  академску годину јавило 70 кандидата, услове је испуњавало њих 49, а комисија је изабрала 20 најбољих са којима су прије нешто више од мјесец дана потписани уговори. Уз успјех у школовању на конкурсу су се бодовали социјални статус студента, те  школовање за дефицитарна занимања.

-Данас потписујемо уговоре са још 15 студената који су на расписаном конкурсу испунили услове, али нису имали довољан број бодова,  а како смо расписали конкурс за додјелу 20 стипендија, изабрани су они који су имали већи број бодова. Тада смо, видјевши да има још студената који испуњавају услове,  донијели одлуку да стипендије додијелимо и за ових 15 студената, појаснио је градоначелник Мићо Мићић. .
 
Навео је да се у структури стипендиста града Бијељине сада налази 36 ученика са посебним потребама, 44 ученика генерације основне школе, 20 ученика генерације средње школе, 35 студената, те 15 стипендиста само за академску 2019/2020. годину,  за што је у градском буџету  издвојено 220.000 конвертибилних марака.  

Нови стипендисти су Андреа Бојић, Ведрана Голић, Снежана Деспотовић, Душанка Илић, Јована Илић, Мирјана Јевтић, Миомир Крсмановић, Тијана Круљ, Микица Марић, Марко Мировић, Мирјана Недић, Филип Петковић, Лука Радић, Ружица Спасојевић и Аница Суботић.

Они, без обзира на постигнути успјех и врсту студија, до завршетка факултета добијају стипендије, довољан услов је да су редовни студенти. Њима ће се исплата стипендије, у мјесечном износу од 200 конвертибилних марака, вршити за период од десет мјесеци у наставној години.
 

Иначе, почетни износ стипендије износи 200 конвертибилних марака, а он може бити увећан и до 30 посто, у зависности од успјеха постигнутог током студија.

Честитајући студентима на добијању стипендије градоначелник Мићо Мићић им је пожелио да успјешно заврше факултете на којима студирају, да вриједно уче, јер резултати учења и залагања постају кад тад видљиви, те да се након завршетка студија запосле на подручју Бијељине.

-Додјелом стипендија град Бијељина жели да подржи младе људе да успјешно заврше факултете, да затим успјешно нађу посао и остану у свом граду, те да својим знање и радом омогуће даљи развој наше локалне заједнице, изјавио је градоначелник Мићић.

 Међу 15 нових стипендиста је и Марко Мировић, студент пете године Медицинског факултета у Новом Саду.

-Захваљујем градончелнику Мићи Мићићу и Градској управи што су имали слуха да награде студенте који су били испод црте, али су свакако својим радом и трудом заслужили да добију ову стипендију. Мени, а и мојим колегама, стипендија ће финансијски олакшати студентски живот, а са друге стране можда је важније то што тај наш рад и труд неко вреднује и самим тим показује нам да и даље треба да се трудимо  у нашем академском животу и усавршавању, каже Марко.

портал Семберија инфо (М.Решидовић)