ШКОЛСКА СЛАВА У МАЈЕВИЧКИМ ШКОЛАМА :: Semberija INFO ::

 

ШКОЛСКА СЛАВА У МАЈЕВИЧКИМ ШКОЛАМА


Ломљењем славског колача просвјетни радници и ученици у основним и средњој школи у Лопарама обиљежили су школску славу Светог Саву.
 
„Пригодним програмом који су припремили ученици и наставници ове школе, обиљежили смо школску славу у част српског просветитеља. Кроз сам програм представићемо лик и дјело Светог Саве“, рекао је директор основне школе Пајо Томић.
 
Архијерејски намјесник тузлански протојереј-ставрофор Стево Јовић поручио је да је светосавље пут праштања, мира и љубави.
 
"Свети Сава нам је показао прави пут, да будемо истински светосавци дјелом, речју, љубављу, да ћирилицом пишемо, да чувамо српска имена, називе и српски понос, српску славу и традицију", рекао је Јовић.
 
Слави је присуствовао и начелник општине Лопаре Радо Савић са сарадницима и послаником у НСРС Ђорђем Поповићем. Начелник општине је честитао свим просвјетнм радницима и ученицима школску славу, те истакао како је школство потребно стално унапређивати.
 
"Добро школство и образовање један је од темеља сваког друштва које треба да обезбједимо нашим покољењима", рекао је Савић.
 
Он је подсјетио да је у претходном периоду локална заједница урадила много на опремању школа те најавио даљу подршку.
 
Основну школу на подручју општине Лопаре похађа 638 ученика, а средњу 205 ученика.