БИЈЕЉИНА: Озваничен почетак изградње бициклистичких стаза :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: Озваничен почетак изградње бициклистичких стаза


Градоначелник Бијељине Мићо Мићић озваничио је почетак изградње бициклистичке стазе у Бијељини, обишавши већ завршену дионицу бициклистичке стазе код зграде МУП-а и Основне школе „Кнез Иво од Семберије“. 

„ Ми смо отпочели реализацију пројекта изградње неколико бициклистичких стаза на подручју града које ће бити функционалне и корисне за бициклисте. Управо смо овдје, код зграде МУП-а, отпочели реализацију тог пројекта. За  изградњу овог дијела бициклистичке стазе утрошено је око 10.000 КМ. Наша је жеља да наставимо изградњу бициклистичких стаза поред канала Дашница и у другим градским насељима. Жеља нам је да изградимо и паркинг за бициклисте, али и бициклистички сервис. У једној анкети добили смо одговор да 55 одсто наших суграђана стално или повремено користи бицикл. То је превозно средство које не загађује животну средину и људи га све више користе. Постоји идеја да бициклистичку стазу градимо и у правцу Етно – села „Станишићи“ и тај пројекат је кандидован у оквиру прекограничне сарадње. Нисмо прошли на конкурсу, али, пројекат постоји и од те идеје нисмо одустали“, изјавио је градоначелник Мићић. 



Анкица Тодоровић, шеф Одсјека за локални економски развој и европске интеграције подсјетила је да је кроз реализацију пилот пројекта (укупне вриједности 39.880 КМ), извршена реконструкција 340 метара пјешачко – бициклистичке стазе у Улици незнаних јунака, како би се повезала са већ изграђеном бициклистичком стазом у Улици Стефана Дечанског (дужине 1.800 метара) и са пјешачко – бициклистичком стазом која се гради поред канала Дашница, у Улици Кулина бана, дужине 1.200 метара и даље ка Улици Милоша Обилића, чиме ће се остварити јединствена цјелина у дужини од четири километра, намијењена за активне начине кретања, пјешачење и бициклизам.

Семберија ИНФО - Љ. Љубојевић
​Фото - Б. Милошевић