ПРАЗНИЧНИ ПРИЈЕМ ЗА ПРЕДСТАВНИКЕ ВЈЕРСКИХ ЗАЈЕДНИЦА :: Semberija INFO ::

 

ПРАЗНИЧНИ ПРИЈЕМ ЗА ПРЕДСТАВНИКЕ ВЈЕРСКИХ ЗАЈЕДНИЦА


На празничном пријему представника вјерских заједница на подручју Града, истакнута је добра сарадња и да се на овим просторима живи у духу међувјерске толеранције. Градоначелник Мићо Мићић је нагласио да је Бијељина град који исту пружа шансу свим људима, без обзира које су вјероисповијести.

-Наша сарадња са српском правослаавном црквом и свим другим вјерским заједницама је добра и покушавамо да им помогнемо у складу с могућностима“, рекао је градоначелник Мићић и додао да се сваке године издваја дио средстава за помоћ у раду вјерских институција.

-Помажемо и удружењима, као што је Удружење Словака, а помоћ локалне заједнице вјерским заједницама неће изостати и у наредном периоду“, најавио је Мићић честитајући предстојеће празнике. Епископ зворничко-тузлански владика Фотије, нагласио је да се СПЦ труди да има добру сарадњу са свим нивоима власти у Републици Српској, па самим тим и у Бијељини, а добра је сарадња и са другим вјерским заједницама.

-Трудимо се и трудићемо се да наше вјернике додатно подучавамо вјери, да говоримо о добру, да говоримо о Божићу, о великим стварима које треба да одређују живот свих нас“, поручио је епископ Фотије честитајући предстојеће празнике. Честитке за предстојеће празнике упутио је и Мирсад Окановић, имам Атик џамије у Бијељини истакавши да је задатак свих да се младим нараштајима обезбиједе још бољи услови и амбијент за живот. Жупан Католичке цркве у Бијељини, велечасни Андреј Лукановић, честитајући предстојеће празнике, пожелио је да се празници дочекају и прославе у миру и благостању.