ОТВОРЕН САЈАМ ДОМАЋИХ ПРОИЗВОДА „НАШЕ ЈЕ БОЉЕ“ :: Semberija INFO ::

 

ОТВОРЕН САЈАМ ДОМАЋИХ ПРОИЗВОДА „НАШЕ ЈЕ БОЉЕ“


 У организацији Министарства трговине и туризма РС, и уз подршку предсједника РС Жељке Цвијановић, с циљем промоције домаћих произвођача и унапређења привредног амбијента у Републици Српској,  у етно – селу „Станишићи“ данас је отворен Сајам домаћих производа „Наше је боље“, на коме су се окупило око деведесет излагача из цијеле Републике Српске.

 Отварајући сајам, предсједница РС Жељка Цвијановић изјавила је да овакви сајмови имају своју сврху и свој оправдан смисао.
 

„Овакве манифестације доживљавам као дио велике кампање у оквиру које треба да промовишемо све оно што ми производимо. Треба да поправљамо и подижемо свијест наших грађана да је наше најбоље, а све то да уклопимо у велики програм или пројекат, а то је пуно више тога показати, продати, направити одређене контакте, јер се све заједно уклапа у економски патриотизам који смо дужни показивати и као грађани. Институције треба да буду подршка свим оваквим активностима, да сарађују су привредом, привредницима и предузетницима.  На овај начин и грађанима показујемо шта смо све у стању да произведемо и организујемо, колико смо способни да покрећемо одређене активности, колико имамо смисла и знања за нешто што зовемо пословном иницијативом. Да би она успјела, не може се радити изоловано. Ово доживљавам као заједнички подухват и инсититуција и привреде, како на републичком, тако и на локалном нивоу“, истакла је предсједник РС Жељка Цвијановић.

Министарка трговине и туризма, Сузана Гашић истакла је том приликом да је намјера Министарства трговине и туризма била да на једном мјесту окупи што више произвођача и излагача из Републике Српске, како би показало шта се све добро производи у Републици Српској.
 

„Можемо бити поносни на оно што имамо и што можемо показати. Заједничким снагама треба да наше потрошаче убиједимо да купују домаће производе, самим тим да јачамо нашу привреду и да запошљавамо нове раднике и да отврамо нова радна мјеста, да допринесемо укупном развоју наше Републике Српске“, истакла је министарка Гашић.
Градоначелник Бијељине Мићо Мићић, захвалио се на организацији једног успјешног представљања привредника и њихових производа, истакавши да су произвођачи потврдили да посједују снагу и енергију, те да могу произвести квалитетне производе и за домаће и за инострано тржиште.

„Властима на свим нивоима, како нама на локалном, тако и на ентитетском и са нивоа Савјета министара БиХ остаје обавеза да помогну радницима и произвођачима у реалном сектору, да могу достојанствено живјети од свог рада“, истакао је градоначелник Мићић.

На сајму је представљено оно најбоље што тренутно Република Српска има. Сајмом су обухваћени бројни производи, како из области прехрамбене, текстилне, кожарске, намјенске и других индустрија. Представили су се произвођачи безалкохолних и алкохолних пића, органских производа, одјеће, обуће, кућанске радиности и старих заната. Представљен је разноврстан прехрамбени програм, као и понуда здравствено – туристичких центара.

портал Семберија инфо (Љ.Љубојевић)