УСВОЈЕН БУЏЕТ ОПШТИНЕ УГЉЕВИК ЗА НАРЕДНУ ГОДИНУ ОД 15,68 МИЛИОНА КМ :: Semberija INFO ::

 

УСВОЈЕН БУЏЕТ ОПШТИНЕ УГЉЕВИК ЗА НАРЕДНУ ГОДИНУ ОД 15,68 МИЛИОНА КМ


Одборници Скупштине општине /СО/  Угљевик усвојили су данас буџет за наредну годину ове општине у износу од 15, 685.000 КМ.

Начелник општине Угљевик Василије Перић рекао је да ће се за капителне пројекте издвојити 5,1 милион КМ.

„Повећана су средства за помоћ породици, за разне видове стималација како би становништво остало на овим просторима, повећана  су средства за субвенције пољопривреди и привреди што укупно износи 350.000 КМ“, рекао је Перић.

Он је додао да ће се издвојити  850.000 КМ, за грантове невладиним организацијама, спортским удружењима, спортским клубовивна, те за разне манифестације и  општинску Борачку организаицију.

„Цијена за боравак дјеце у Дјечијем вртићу за цјелодневни боравак  је смањена са 130 КМ на 95 КМ“, истакао је Перић.

На данашњем редовном засиједању одборници су усвојили ребеланс буџета општине Угљевик за 2019. годину у износу од 12,493.000 КМ што је повећање од 93.000 КМ у односу на план буџета.

Предсједник СО Угљевик Ђоко Симић рекао је да је данас усвојен и програм рада СО за наредну годину.
 

 „За наредну годину обухватићемо све области живота и рада становништва општине Угљевик, а посебно ћемо се посветити одређеним категоријама становништва, а то је помоћ  дјеци која похађају вртиће, студентима и другима“, рекао је Симић.

Он је изразио задовољтсво радом СО у овој годину.

Одборници су прихватили приједлог плана одржавања локалних и некатегорисаних путева на подручју општине Угљевик за 2020. годину, те програм расподјеле средстава непрофитним организацијама за наредну годину и  информацију о стипендирању студената.