Старица коју не газе године - Бака Цвијета од 86 љета :: Semberija INFO ::

 

Старица коју не газе године - Бака Цвијета од 86 љета



Бака Цвијета Гаврић (86) из семберског села Главичице, упркос поодмаклој старости, још увијек добро носи терет својих година. Сунчан септембарски дан искористила је тако што је узела срп у руке и почела да жање кукурузовину на њиви поред своје куће. С обзиром на то да јој се кућа налази поред магистралног пута Бијељина – Зворник, многи путници с с великим интересовањем посматрали старицу са српом у рукама. Многи су се истовремено и запитали, гдје су и шта раде млади људи који би требало да одмијене старије у тешким сеоским пословима.



Старица каже да је здравље још увијек добро служи, те да се пуно боље осјећа док ради.
„Муж Никола ми је умро прије шест година. Имам сина који ради у Њемачкој и двије кћерке. Трећа кћерка се разбољела и умрла. Од малих ногу радим све послове у сеоском домаћинству, како код свог оца, тако и на имању на које сам дошла. Млади би требало да се угледају на старије људе и да се мало више окрену раду“, каже старица док спретно српом сијече стабљике кукуруза и кукурзовину веже у снопове. Каже да има и стадо од тридесетак оваца, те да јој је неопходна храна за стоку.
 Бака Цвијета истиче да је кћерке и син често посјећују и помажу јој, али да има послова које нико други не може обавити, уколико их она на вријеме не заврши.

Љ.Љ.