СЕСТРЕ КАЛАЈЏИЋ У САСТАВУ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ СРБИЈЕ :: Semberija INFO ::

 

СЕСТРЕ КАЛАЈЏИЋ У САСТАВУ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ СРБИЈЕ


Са великом радошћу, дијелимо вијест да су сестре Сара и Дајана Калајџић  позване у Репрезентацију Србије за наступ на предстојећем Балканском шампионату у словенским Брежицама.

Шампионат се одржава између 05 и 08 децембра у организацији Балканске карате федерације (КФБ) и Карате савеза Словеније (КСЗ) за кадете, јуниоре и млађе сениоре у мушкој и женској конкуренцији.

И Сара и Дајана су позив добиле након сјајних резултата на недавним изборним турнирима, прије свих на Трофеју Србије у Чачку и Београду те наступа у Хрватској и Мађарској.  Сара ће свом деби наступу за репрезентацију Србије наступати у конкуренцији кадеткиња у категорији -47кг, док ће Дајана такође у свом дебију наступити у конкуренцији млађих сениорки -68кг.

Оно што је још важно напоменути јесте  екипни дио у којем је Дајана добила повјерење селектора па се налази на списку женске сениорске екипе Србије.

После петнаестак година Бијељина поново има каратисте у саставу  репрезентације Србије на што смо сви јако поносни! Као њихов тренер могу да кажем да су обе својим дугогодишњим радом, великим одрицањем али и тренутним квалитетом потпуно заслужиле овај позив! Изборити се за мјесто у било којој репрезентацији  је заиста сан сваког спортисте и потребан је велики напор, много одрицања да би се остварили резултати који неког спортисту кандидују за такав статус.

Као чланице кк. УНСУ и једна и друга иза себе имају одличне резултате. Предходних година биле су сталне или повремене чланице репрезентације Босне и Херцеговине, а од ове године, на њихову жељу, уз све испуњене услове регистроване су у Србији за карате клуб "Борац" из Чачка и тако стекле право наступа у систему Карате федерације Србије (КФС). После само три мјесеца резултати и квалитет су препознати и ево данас на нашу радост можемо да подијелимо ову вијест, али и да кажемо да имамо репрезентативце у две земље што је још једна потврда квалитетног и планског рада у нашем клубу.