Полицијска управа Бијељина: Обиљежен Дан полиције – четврти април :: Semberija INFO ::

 

Полицијска управа Бијељина: Обиљежен Дан полиције – четврти април


Минутом ћутања, парастосом и полагањем цвијећа на спомен - обиљежје  испред зграде Полицијске управе, припадници Полицијске управе Бијељина обиљежили су Дан полиције - четврти април, одавањем почасти свим погинулим припадницима полиције Републике Српске у протеклом Одбрамбено - отаџбинском рату.

Стјепан Терзић, начелник Полицијске управе Бијељина изјавио је да је Дан полиције у Полицијској управи Бијељина и ове године обиљежен низом манифестација и активности.



“Организовали смо акцију добровољног даривања крви у којој је учествовао седамдесет и један припадник полиције. Организовали смо пријем за пензионисане припаднике МУП-а Републике Српске, а за наше најмлађе суграђане организовали смо “Дан отворених врата” и на тај начин, у складу с њиховим узрастом, настојали смо да их упознамо са полицијском професијом. Данашњим парастосом и полагањем вијенаца исказујемо вјечну захвалност погинулим припадницима полиције и Министарства унутрашњих послова Републике Српске, истовремено исказујући нашу свету обавезу, садашњих и будућих генерација, да  предано радимо на очувању Републике Српске и на унапређењу безбједности свих наших грађана. Данас ћемо органоизовати и пријем за породице погинулих припадника полиције у протеклом рату”, изјавио је Стјепан Терзић.



Радан Остојић, предсједник Борачке организације Републике Српске честитао је Дан полиције свим припадницима МУП - а Републике Српске, истакавши да су припадници полиције били саставни дио оружаних снага Војске Републике Српске у протеклом Одбрамбено - отаџбинском рату.

“Заједно са припадницима ВРС они су дали немјерљив допринос стварању Републике Српске у којој данас сви слободно живимо. Дугујемо захвалност свима онима који су дали највише, а то су људи који су на бранику отаџбине оставили своје животе и уградили их у темеље Републике Српске. Они су били најхрабрији међу нама и најзаслужнији су за то што данас постоји Република Српска. Припадници МУП-а  Републике Српске су током рата учествовали на првим борбеним линијама, а имали су и значајну улогу чувања јавног реда и мира. Данас је МУП Републике Српске једина оружана сила у Републици Српској. Осим тога што чувају  јавни ред и мир, они су први који би и данас стали на браник Републике Српске и заштитили српски народ уколико би га неко угрозио”, истакао је Радан Остојић.



Ратомир Драганић, ратни командант Четвртог одреда Специјалне бригаде полиције, подсјетио је да се данас обиљежава значајан датум, тридесет и двије године од оснивања Министарства унутрашњих послова Републике Српске и да се почаст погинулим припадницима полиције и погинулим припадницима Четвртог одреда Специјалне бригаде полиције који су били у саставу Министарства унутрашњих послова.



“МУП Републике Српске, Општа полиција и Специјална бригада полиције дали су немјерљив допринос у стварању Републике Српске. Не постоји ратиште на којем припадници МУП - а Републике Српске нису учествовали, бранећи и чувајући територију и становништво Републике Српске, заједно, раме уз раме, са припадницима Војске Републике Српске. Велики број припадника МУП-а Републике Српске дали су своје животе за стварање Републике Српске и за стварање њених институција. Ми, њихови саборци, не смијемо никада заборавити све оно што су они дали за Републику Српску. Њима и њиховим живим саборцима који су стварали Републику Српску, треба посветити пуно већу пажњу”, изјавио је Драганић.
 
Семберија инфо