СКУПШТИНА ГРАДА БИЈЕЉИНА: СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ 4. АПРИЛА :: Semberija INFO ::

 

СКУПШТИНА ГРАДА БИЈЕЉИНА: СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ 4. АПРИЛА


Сједница Скупштине града, одржаће се 4. априла, а датум су усагласили представници клубова одборника и странака које чине Скупштину на међустраначком састанку. Предсједник Скупштине Александар Ђурђевић након састанка је изјавио да је дневном реду новопристиглих 46 тачака дневног реда и 20 које су остале са претходних сједница, а које нису разматране због недоласка предлагача.

-Стручна служба Скупштине ће у току дана свим одборницима доставити материјале, како би имали времена да се припреме за сједницу. На дневном реду ће се између осталог наћи извјештаји институција чији је оснивач Град Бијељина, односно, Скупштина града, као што су Развојна агенција, Музеј, СКУД “Семберија”, Бивблитека “Филип Вишњић”, Центар за културу, ЈП “Воде”, Туристичка организација, те градоначелника и Градске управе”, рекао је Ђурђевић и додао да сун а дневном реду и тачке које се односе на имовинско-правне односе, комуналне, накнаде за трошкове уређења градског грађевинског земљишта.



-На дневном реду су и информације ПУ Бијељина о јавном реду и миру, безбједности и стању криминалитета, активности а сузбијању наркоманије и друштвено штетних појава, као и низ програма рада, од којих су програм о одржавању јавне расвјете за текућу годину, одржавања јавних саобраћајница, те приједлог програма о коришћењу средстава прикупљених на основу промјене намјене пољопривредног земљишта и тд.”, појаснио је Ђурђевић и нагласио да ће бити усвојене све одлуке које су у интересу свих суграђана и града, без обзира ко је предлагач.

-Уколико предлагачи не дођу на сједницу, Пословник о раду је предвидио да у случају недоласка предлагача, та тачка се скида са дневног реда. Скупштина је и по том питању заузела помирљив став, да се све одлуке које су у интересу грађана и града, усвајају”, рекао је Ђурђевић.

(Семберија инфо)