КОМПАНИЈА „ГЛОБУС“ ОРГАНИЗОВАЛА САЈАМ МЕСА: ПОЧЕЛА ДВОДНЕВНА МАНИФЕСТАЦИЈА „НОВЕМБАРФЕСТ“ :: Semberija INFO ::

 

КОМПАНИЈА „ГЛОБУС“ ОРГАНИЗОВАЛА САЈАМ МЕСА: ПОЧЕЛА ДВОДНЕВНА МАНИФЕСТАЦИЈА „НОВЕМБАРФЕСТ“


У организацији Компаније „Глобус“, у Дворовима је данас почео дводневни Сајам меса „НОВЕМБАРФЕСТ“, на којем учествује 60 излагача - произвођача меса и других производа, а очекује се посјета око 20 хиљада људи.

Ову сајамску манифестацију отворила је министрица трговине и туризма Сузана Гашић, која је истакла да РС и Семберија има велики број успјешних произвођача меса и да су управо овакви сајамови прилика и за успостављање привредне сарадње. Ово је трећа сајамска манифестација коју организује Компанија „Глобус“, препознатљива по сјајног организацији разноразних манифестација, а све са жељом да се и широј јавности покаже чиме то све Семберија располаже и какве ресурсе има у сточарству и производњи меса.
 

​Сви љубитељи добре забаве и хране, првенствено меса и прерађевина од меса, доброг домаћег вина и пива, обавезно треба да посјете Дворове данас и сутра до 19.00 часова. Гурмани и љубитељи доброг залогаја имаће прилику бесплатно дегустирати најквалитетније производе произвођача меса из наше земље и региона, попут кулена, кобасица, сланине, чварака, салата...Велики број производа је  продајног карактера, тако да је ово одлична прилика за куповину квалитетних производа од меса. Директор Компаније „Глобус“  Миленко Зупур изјавио је да се сајам организује с циљем промоције домаће производње. “Намјера овог сајма је да ставимо акценат на актуелни производ, привредни продукт у Семберији, а то је месо. Жеља нам је била да покажемо ширем окружењу да је месо из Семберије најквалитетније и да је да је производња здравог меса оно што људи раде овдје ”, рекао је Миленко Зупур.
 

Он истиче да је Семберија једна од ријетких средина која има квалитетно месо, а сајам меса је одлична прилика да се ширем окружењу представе месо, али и свега онога што иде уз месо. „Ми желимо да месо представимо из угла месопрерађивача, трговца меса и месним прерађевинама, али и као угоститељи кроз гастро понуду Семберије и свега онога што је произведено у Семберији.
 
У оквиру одржавања Сајма меса „НОВЕМБАРФЕСТ“, вечерас ће наступити легенда народне музике Халид Бешлић.

портал Семберија инфо (З.Кусмук)