ПОЧЕЛО ДРУГО ПОЛУГОДИШТЕ: УСКОРО ЈЕФТИНИЈЕ КАРТЕ И ЗА СРЕДЊОШКОЛЦЕ :: Semberija INFO ::

 

ПОЧЕЛО ДРУГО ПОЛУГОДИШТЕ: УСКОРО ЈЕФТИНИЈЕ КАРТЕ И ЗА СРЕДЊОШКОЛЦЕ



Извор: Семберија инфо / И. Гутић

У основним и средњим школама на простору Републике Српске, за више од 117 хиљада ученика, данас је почело друго полугодиште у школској 2023/24. години. На подручју града Бијељина наставни процес је настављен без икаквих проблема. 

-На основу информација које смо јутрос добили од Актива директора основних и средњих школа, настава у свим основним и средњим школама на подручју града Бијељина почела је на вријеме и без икаквних потешкоћа. Градска управа Града Бијељина је опредијељена да и ове године настави са великим улагањима у област образовања. Градоначелник Петровић је истицао више пута да је свој мандат посветио образовању. Усвојен је буџет за ову годину у којој планирамо наставити наше активности на унапређењу система образовања. Обзиром да је зимски период, ни једна школа нема проблема са гријањем с тим да, у оквиру наших активности радимо на пројектима замјене оних система гријања који користе чврсто гориво са, тренутно најрентабилнијим системима који раде на принципу топлотних пумпи. Један такав пројекат смо завшили у ОШ „Петар Кочић“ у Бродцу, у току је завршетак и биће јако скоро пуштен у рад нови систем централног гријања у ОШ „Свети Сава“ у Батковићу а сљедећи ће бити објекат ОШ „Ћирило и Методије“ у Главичицама“, рекао је за „Семберија ИНФО“ Љубиша Станишић, испред Одјељења за друштвене дјелатности Градске управе Града Бијељина.

Градска управа Града Бијељина до сада је финансијски помагала набавку школског прибора, школских уџбеника те субвенционисала плаћање превоза до школе за ученике основних школа. Новина је да ће од ове године право на субвенционисање трошкова превоза до школе имати и средњошколци о чему ће већ током овог мјесеца бити донесена одлука.