МИЋИЋ: НАШИ СПОРТИСТИ ПРОМОВИШУ БИЈЕЉИНУ ШИРОМ СВИЈЕТА :: Semberija INFO ::

 

МИЋИЋ: НАШИ СПОРТИСТИ ПРОМОВИШУ БИЈЕЉИНУ ШИРОМ СВИЈЕТА


Боксерски клуб „Радник“ постиже у посљедњих десетак и више година изузетно добре резултате на такмичењима, а једну од медаља освојили су и на Европским играма у Минску, коју су ми поклонили и на томе им се захваљујем, изјавио је Мићо Мићић, градоначелник Бијељине на пријему који је организовао за боксере Боксерског клуба „Радник“.

„Боксерски клуб „Радник“ је први и у Лиги БиХ, у конкуренцији двадесетак боксерских клубова. Имају тројицу боксера који ће наступити на Балканском првенству, односно четворицу боксера који ће учествовати у квалификацијама за Олимпијске игре. Све то показује да овај клуб постиже значајне такмичарске резултате. Они то постижу захваљујући напорима руководства клуба и младим људима који воле бокс. На Градском стадиону користе простор који тренутно проширују и покушавају створити боље услове за тренирање. У овој години смо имали мање средстава за подршку, али ћемо покушати да им у наредној години обезбиједимо више средстава како би могли наставити успјешан рад на промоцији имена нашег града у Европи и свијету“, изјавио је градоначелник Мићић.
Миленко Томић захвалио се на пријему и на подршци коју Градска управа пружа овом клубу.

„ Градоначелник Мићић је током свог мандата учинио пуно да бијељински спорт буде препознатљив, не само на овом подручју, већ и у Републици Српској, БиХ и цијелој Европи. Европа је препознала успјехе бијељинских спортова и спортиста, односно масовност  која краси бијељински спорт. Наш клуб се у протеклих петнаестак година труди да направи значајне и озбиљне резултате на такмичењима.  У прошлој години учествовали смо на Медитеранским играма, у овој години смо учествовали на Европском првенству до 22 године, на Европским играма смо учествовали са три такмичара, што је чинило скоро половину репрезентације БиХ. На државном првенству БиХ, које је било квалификационо за пласман на Олимпијске игре које се у 2020. години одржавају у Токију, од осам такмичарских категорија наши боксери су били најбољи у четири категорије. То је за наш клуб огроман успјех. Наши боксери се припремају и за квалификације за Олимпијаду, које ће бити одржане у Паризу и Лондону, као и за Балканско првенство које ће бити одржано у Анталији половином децембра. У Анталији ће се такмичити тројица наших боксера и они ће представљати град Бијељина и Републику Српску. Надамо се да ће се бар један боксер квалификовати и за учешће на Олимпијским играма у Токију“, изјавио је Миленко Томић.

портал Семберија инфо (Љ.Љубојевић)